Sznúker-vb: O’Sullivan és Luis Suárez egy pszichológushoz jár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.01. 14:05
null
Ronnie O’Sullivan egy frémre van a vb-elődöntőtől – jó pszichológus hozta vissza a mélypontról (Fotó: Action Images)
Bár már 12:1-re is vezetett Ronnie O’Sullivan a sznúker-vb negyeddöntőjének második etapjában Stuart Bingham ellen, az utolsó három frémet a 9. kiemelt angol nyerte meg, így este 12:4-ről folytatják a találkozót, amelyen a címvédőnek egyetlen frémet kell megnyernie az elődöntőbe jutáshoz. Szerdán a délelőtti szakaszban Barry Hawkins legyőzte a kínai Ting Csün-hujt, így elsőként jutott az elődöntőbe.

O’Sullivan az első szakasz után 7:1-re vezetett Bingham ellen, miután Bingham 7:0 után szépített. A szerdai etapban az idényt kihagyó, a vb-re visszatérő Ronnie zsinórban öt pontot szerzett, és úgy tűnt, nem lesz szükség a záró etapra, ám befejezni nem tudta a meccset, az utolsó három frém Binghamé lett.

Így este jöhet a folytatás, amely előtt a világbajnok elárulta, hogy a sznúker iránti érdektelenségéből az a sportpszichológus rángatta ki, aki mostanában Luis Suárezzel, a Liverpool uruguayi csatárával foglalkozik.

„Láttam, ahogy Suárez megharapja a Chelsea játékosát, és meg tudom érteni, miért tette – mondta O’Sullivan. – Velem is hasonló történt, amikor a Stephen Hendry elleni meccsen fogtam magam, és kisétáltam a teremből. Ha mindenképpen nyerni akarsz, a nagy erőlködésnek olykor görcsölkés a vége, és ezen az érzésen nem könnyű uralkodni. A menedzserem szervezett egy találkozót Steve Petersszel, akiről azt mondta, nem csak kifényesíti az autót, hanem a motorház alá is benéz. Nagyon átfogó munkát végez, amiből Suárez is hasznot fog húzni, és biztos vagyok benne, hogy ha a Liverpool megszerezné, hogy csak neki dolgozzon, öt éven belül bajnok lenne a csapat."

Barry Hawkins már ott van a négy között, köszönhetően a kínai Ting Csün-huj elleni 13:7-es diadalának. A 15. kiemelt élete legjobb eredményét érte el, s várhat a Ricky Walden–Michael White mérkőzés győztesére.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
NEGYEDDDÖNTŐ

Barry Hawkins (angol, 15.)–Ting Csün-huj (kínai, 10.) 13:7

RÉSZEREDMÉNY
Ronnie O’Sullivan (angol, 1.)–Stuart Bingham (angol, 9.) 12:4 – zárás 20 órától

TOVÁBBI RÉSZEREDMÉNYEK
Shaun Murphy (angol, 5.)–Judd Trump (angol, 4.) 8:8 – zárás 15.30-tól
Ricky Walden (angol, 14.)–Michael White (walesi) 6:2 – folytatás 15.30-tól, zárás 20 órától

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik