Sznúker: asztalhoz áll Ronnie, aki nemcsak virtuóz, küzdő is

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 09:53
null
Ronnie O’Sullivan december elején sérülten nyerte meg a UK Championshipet (Fotó: Action Images)
A sznúkeresek Masters viadalának keddi játéknapján asztalhoz áll a londoni viadal címvédője, az angol Ronnie O'Sullivan, aki Ricky Walden ellen kezdi meg szereplését az Alexandra Palace-ban. Az ötszörös világbajnok, akiről decemberben kiderült, hatalmas küzdő is, 14 órától játszik, míg este a tüdőrákból kigyógyuló Ali Carter küzd meg Barry Hawkinsszal.

O'Sullivan egy hónapja a UK Championshipen megmutatta, hogy nemcsak a játék virtuóza, hanem hatalmas küzdő is. A 39 éves sportoló a torna előtti estén eltörte bal bokáját, s az eset után fontolgatta, hogy visszalép a versenytől, amelyet négyszer nyert meg korábban. Végül készíttetett magának egy rögzítőt és elindult. A szervezők, tekintve, hogy Sullivan abszolút közönségkedvenc – orvosának vonakodása ellenére –, engedélyezték, hogy a csokornyakkendő és ing mellé sportcipőben sznúkerezhessen.

Az első fordulóban még láthatóan szenvedett a klasszis, sántítva járta körbe az asztalt és vicsorgott…

„Dühös vagyok magamra, nem kellett volna elmennem futni… A barátommal az erdőn keresztül kocogtunk, amikor megkérdezte tőlem, mennyi az idő, én pedig elcsúsztam, miközben az órámra néztem. Bevallom, a meccs egyetlen pillanatát sem élveztem… Fájt a lábam, a fájdalomcsillapítók miatt tompa voltam. Kikészültem, nem tudom, folytatom-e” – nyilatkoztaakkor.

Folytatta, nem is akárhogyan. Függetlenítette magát a kellemetlen körülményektől, és felejthetetlen finálét követően, amelyben honfitársa, a 9:4-es hátrányból egalizáló Judd Trump ellen nyert 10:9-re, ötödször is ő emelhette magasba a díszes serleget.

„Amikor Judd feljött kilenc nyolcra, akkor elszállt az agyam. Kétségbeestem, hogy ha ilyen előnyről elvesztem a döntőt, akkor mérhetetlenül csalódott leszek. A döntő játszmában már azt sem igazán tudtam, milyen nap van… Végül mégis sikerült nyernem, amit most meg fogok ünnepelni. Ahogy öregszik az ember, úgy lesz egyre nehezebb állandósítani a jó formáját, így minden győzelemnek örülni kell” – mondta Sullivan a UK Championship után.

 

Pár hete szurkolóként a darts-vb-n járt az Alexandra Palace-ban
Pár hete szurkolóként a darts-vb-n járt az Alexandra Palace-ban

O'Sullivan lába már sokkal jobban van, címvédőként a Mastersen is a végső győzelem a célja, no meg az, hogy eddigi 773 százas brékjéből legalább 775-öt csináljon, és beállítsa, majd megdöntse Stephen Hendry rekordját. A 600 ezer font összdíjazású viadal első fordulójában Walden vár rá, aki ellen tavaly a legjobb nyolc között sima 6:0-val lépett tovább.

Az esti programban Ali Carter játszik Barry Hawkinsszal. Carter nemrég kapta meg a zöld jelzést orvosaitól, az angol a hererák után a tüdőrákot is legyőzte, így bármit is ér el a sznúkerben, élete legnagyobb csatáját már megnyerte.

SZNÚKER
MASTERS

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
O’Sullivan (angol)–Walden (angol) kedd, 14.00
Bingham (angol)–Fu (hongkongi) 3:6
Hawkins (angol)–Carter (angol) kedd, 20.00
Robertson (ausztrál)–Milkins (angol) 6:4

Ting Csün-huj (kínai)–Perry (angol) szerda, 20.00
Allen (északír)–Higgins (skót) szerda, 14.00
Trump (angol)–Maguire (skót) 4:6
Selby (angol)–Murphy (angol) 5:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik