Sznúker: a négyszeres világbajnok is búcsút intett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 23:58
Már az első fordulóban búcsúzott John Higgins a sznúker Masters-versenyétől. A négyszeres világbajnok skótot az északír Mark Allen ejtette ki. Meglepetésre Ting Csün-huj sem folytathatja, a világranglista második helyén álló kínait az angol Joe Perry győzte le 6:3-ra.

Rendkívül magas színvonalat hozott az északír Mark Allen és a négyszeres világbajnok skót John Higgins összecsapása, különösen a mérkőzés első fele. Higgins pocsék formában játszik az utóbbi időszakban, ám ezúttal összekapta magát. Ketten együtt összesen négy darab 100 feletti bréket löktek, ebből hármat az első négy frém során.

Higgins nagyon közel járt a maximális, 147-es pontsorozathoz is a kilencedik játékban, de hibázott a sárgán (tehát 120-nál). Így továbbra is a hongkongi Marco Fu az egyetlen, aki eddig maximum bréket lökött ezen a tornán.

Bár Higgins remekül játszott, Allen jobban koncentrált a hajrában, s végül 6:4-re győzött.

Az esti mérkőzésen a világranglista 13. helyén álló angol Joe Perry nem sok esélyt hagyott a rangsorban második kínai Ting Csün-hujnak. Ezen az összecsapáson csak két százas brék született, mintkettőt Perry érte el (mindkét alkalommal 104-et).

Csütörtökön megkezdődik a második forduló. Magyar idő szerint délután 14 órától a Ronnie O'Sullivan–Marco Fu találkozóra kerül sor, míg este nyolc órától Allister Carter és Neil Robertson párharcát láthatják a nézők.

SZNÚKER, MASTERS, LONDON
1. FORDULÓ
Ting Csün-huj (kínai)–Perry (angol) 3:6
Allen (északír)–Higgins (skót) 6:4

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
O’Sullivan (angol)–Walden (angol) 6:4
Bingham (angol)–Fu (hongkongi) 3:6
Hawkins (angol)–Carter (angol) 1:6
Robertson (ausztrál)–Milkins (angol) 6:4

Ting Csün-huj (kínai)–Perry (angol) 3:6
Allen (északír)–Higgins (skót) 6:4
Trump (angol)–Maguire (skót) 4:6
Selby (angol)–Murphy (angol) 5:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik