Kardos Bencéék a vívást rontották el (Fotó: Tumbász Hédi)

A magyar kettős hétfőn délelőtt a harmadik helyen végzett a 2x100 méteres úszásban, vívásban viszont jelentősen visszaesett: 10 győzelemmel és 18 vereséggel 14. lett a 15 duót felvonultató mezőnyben, ezzel 13. volt két szám után.

A lovaglásban nem hibáztak a magyarok, és szintidőn belül teljesítették a pályát, ennek köszönhetően javítottak összetettbeli pozíciójukon, a tizedik helyről kezdhették meg a kombinált számot, melyben mindkét váltótagnak két lövősorozattal megszakítva 2x800 métert kellett futnia. Ebben – a második legjobb eredménnyel – még előrébb lépett a magyar kettős, amely hetedikként zárta a napot.

A győzelmet a dél-koreaiak szerezték meg nagy fölénnyel és a második helyre is izgalom nélkül érkeztek be a fehéroroszok. A német Patrick Dogue és az ukrán Pavlo Timoscsenko viszont nagy hajrát vágott ki a bronzéremért, és pár centivel előbbi ért hamarabb célba.

A nyitónapon, múlt kedden bronzérmes lett az Erdős Rita, Simon Sarolta páros női váltóban. Szombaton Gulyás Michelle ugyancsak harmadikként végzett, és ezzel tokiói kvótát szerzett a nők hagyományos versenyében, melyben Alekszejev Tamarával és Guzi Blankával kiegészülve ezüstöt nyert csapatban. Vasárnap Marosi Ádám győzött a férfiak között – ami tokiói kvótát jelentett neki –, illetve Demeter Bencével és Bereczki Richárddal első lett csapatban is.

A magyarok két arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal az élen végeztek a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság éremtáblázatán.

ÖTTUSA-VB, KAIRÓ
Vegyes váltó

Világbajnok: Dél-Korea (Kim Sze Hi, Szeo Csang Van) 1432 pont
2. Fehéroroszország (Anasztaszija Prokopenko, Ilja Palazkov) 1422
3. Németország (Rebecca Langrehr, Patrick Dogue) 1415

7. Magyarország (Guzi Blanka, Kardos Bence) 1391 (úszás: 1:59.17 perc/312 pont, vívás: 10 győzelem/18 vereség/1 bónuszpont/171 pont, lovaglás: 300 pont, lövészet-futás: 11:32.00 perc/608 pont