Öttusa: két női versenyzőnk jutott elődöntőbe Ankarában

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 22:29
(Fotó: Martinek János szövetségi kapitány)
A nők selejtezőjével kezdődött el az idény második világkupaversenye a törökországi Ankarában, ezt Erdős Rita és Bauer Blanka vette sikerrel, így bejutottak az elődöntőbe.

 

Nyolcvannégy női sportoló indult el a törökországi Ankarában az idény második világkupaversenyén, a keddi selejtezőben a sportolók három huszonnyolcas létszámú csoportban küzdöttek az első tizenkettő helyért, mely továbbjutást ér az elődöntőbe. A kvalifikációban négy magyar volt érdekelve, közülük ketten folytathatják a megméretést.

Az A-csoportban Barta Luca versenyzett a magyarok közül, ő a 22. helyen végezve kiesett, csakúgy, mint a B jelűben Simon Sarolta a 13. helyen – a 2017-ben junior Európa-bajnoki címet szerző Simon nagyot hajrázott a kombinált számban, ám végül éppen lecsúszott a továbbjutásról.

A C-csoportot viszont a legjobb laser run időt futva megnyerte a tavalyi junior Eb-győztes Erdős Rita, ugyanitt Bauer Blanka szintén magabiztosan jutott tovább – a szintén Ankarában rendezett egy évvel ezelőtti világkupadöntőn, vegyes váltóban bronzérmes Bauer ötödikként zárt.

Martinek János szövetségi kapitány rámutatott, Barta Luca még nem épült fel teljesen nemrég elszenvedett fáradásos töréséből, ez hátráltatta őt. „Lehetett látni, hogy még bajlódik korábbi sérülésével, fizikailag nem volt teljesen topon, és miután a vívása nem alakult jól, a többi számban már nem tudott úgy teljesíteni, hogy továbbmenjen. Simon Sarolta közepes időt úszott, nem közelítette meg azt, amit egyébként tud, de a kombinált számban óriási harcban volt a továbbjutásért. Szinte egyszerre futott be a célba guatemalai és fehérorosz versenytársával, ők hárman azonos pontszámmal végeztek, de ilyenkor azt nézik, ki ér be valójában hamarabb, és Sarolta valamivel hátrébb volt ellenfeleinél, így sajnos kiesett.”

Erdős Rita még az utazás előtt, egy edzés során leesett a lóról, és kicsit meghúzta a bokáját, ám a kapitány elmondása szerint ez már nem zavart be Ankarában, Bauer Blanka pedig sokkal jobban vívott, mint Kairóban. „Nem fért kétség a továbbjutásukhoz, a körvívásban mindketten hozták, amit tudnak, a fizikai számokban pedig kiemelkedtek. Rita lába csak egy-két napig fájt még otthon, de itt már alig érezte, egész jól bírta a versenyzést. Blankának sikerült javítania a vívásán Kairóhoz képest, ez meghozta a gyümölcsét, úszásban és laser runban pedig egyébként is a mezőny elején szokott végezni” – tette hozzá Martinek.

Szerdán a férfiak kvalifikációja és a női elődöntősök rangsoroló vívása következik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik