Az Orlandóban esedékes eseményen idén először a magyar válogatott is képviselteti magát: a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club versenyzői, a Balogh Patrícia és Szabó Hanna alkotta páros indul a rangos megmérettetésen.

100 ezer néző előtt debütálhatnak a vb-n a magyarok (Fotó: beac.hu)
TOVÁBBI FOTÓK A KÉPRE KATTINTVA!

A Magyar Cheerleading Sportszövetség 2013 májusában tartotta alakuló ülését, rövidesen pedig az európai és a nemzetközi szövetségnek is tagja lett. Eddig azonban a sportág legnagyobb rendezvényén még nem képviseltette magát, így magyar szempontból történelmi esemény lesz az orlandói világbajnokság, amelyen várhatóan közel száz ország tízezer sportolója vesz részt.

Noha a rendezvényt az Egyesült Államokban az ESPN televíziós csatorna élőben közvetíti, a szervezők mintegy százezer nézőt várnak a helyszínre is.

100 ezer néző előtt debütálhatnak a vb-n a magyarok (Fotó: beac.hu)

Magyarországot két egyetemista hölgy, Balogh Patrícia és Szabó Hanna képviseli. A páros több mint tizenkét éves balett- és táncszínházi múlttal vágott neki a felkészülésnek. A lányoknak a kvalifikációs versenyen kiharcolt aranyérem egyben magyar válogatott címet is jelentett, így esélyt kaptak rá, hogy megmutassák magukat az Egyesült Államokban.

A magyar páros közel húszcsapatos mezőnyben vág neki a viadalnak, a cél, hogy a másfél perces bemutatóját hiba nélkül, a lehető legszebben mutassa be a színpadon, s a szakemberek szerint akkor még az első hatba kerülésről is lehet álmodozni.

100 ezer néző előtt debütálhatnak a vb-n a magyarok (Fotó: beac.hu)

További érdekesség a versenyzőkről, hogy Patrícia a Szent István Egyetem élelmiszermérnök, Hanna pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem romanisztika szakos hallgatójaként folytat egyetemi tanulmányokat.