Fallabda: szettet nyert a világbajnok ellen a legjobb magyar

Vágólapra másolva!
2023.04.24. 10:35
Farkas Balázs szettet nyert, de 3:1-re kikapott a világbajnok, korábbi világelső egyiptomi-angol Mohamed El Shorbagytól a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezett bemutató fallabdamérkőzésen, amelyet telt ház előtt bonyolítottak le.

Az aktuális világranglistán második El Shorbagy – aki június óta angol színekben versenyez – először járt Budapesten. Szombat este a legjobb magyar juniorokkal játszott az üvegpályán, majd vasárnap délután csapott össze az ötszörös magyar bajnok Farkassal, a profi szövetség rangsorának 48. helyezettjével. Látványos, jó iramú mérkőzést vívtak, a mintegy 400 fős közönség nagyon élvezte a játékukat, a sportág magyar rajongói számára igazi csemege volt a profi, világszínvonalú meccs, amelyet később a szövetség oldalán is meg lehet majd tekinteni felvételről.

Érdekesség, hogy a két fallabdás ezen a héten ismét összecsaphat egymással, immár tétmérkőzésen, a címvédő angol és a magyar válogatott ugyanis azonos csoportban szerepel majd a Helsinkiben szerdán kezdődő csapat Európa-bajnokságon.

A vasárnapi bemutató a magyar szövetség és a City Squash Club által szervezett Éltex Hungarian Masters verseny csúcspontja volt, ezen két kategóriában is magyar győzelem született. Kékesi Zsuzsanna a 35+, Szabóky Márton pedig a 40+ korcsoportban állhatott fel a dobogó tetejére, s ezen kívül több magyar is érmet szerzett. A szervezők tájékoztatása szerint a háromnapos viadalon 21 ország száz játékosa lépett pályára két női, illetve hét férfi korcsoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik