A győztes egység a délelőtti előfutamhoz hasonlóan a döntőben is kiélezett csatát vívott két riválisával, de közöttük a sorrend nem változott: Preil és Gadányi mögött másodikként a Horváth Kitti, Krémer Eszter, míg harmadikként a Benda Orsolya, Bertus Kitti alkotta hajó végzett.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek kiemelte: Preil és Gadányi ezzel kivívta a jogot a részvételre az áprilisi Európa-bajnokságon, valamint a májusi, végső olimpiai kvalifikációs versenyen. Hozzátette: a második helyezett páros kárpótlásként világkupán indulhat majd a szezonban.

Női könnyűsúlyú kétpárban nagy fölénnyel nyert Abid Syham és Csepel Zsófia, a férfiaknál pedig jelentős előnnyel végzett az élen a favorit két hajó, kétpárban Bácskai Máté és Szabó Márton, míg könnyűsúlyú kétpárban Szabó Bence és Furkó Kálmán.

A kapitány hangsúlyozta: a válogatottak kéthetes, közös szegedi edzőtábort követően eveztek a Maty-éren, így nem volt elvárható tőlük a legjobb forma, ettől függetlenül a Bácskai, Szabó Márton egység győzelme mellett kimondottan biztató időeredményt is produkált.

„Ráadásul a pályán a vizünk reggel mindössze három Celsius-fok volt csupán, ami tovább nehezítette a versenyzők dolgát, mert ilyen körülmények között nem igazán lehet jó időt menni. Ezt figyelembe véve kompenzáltuk is az előzetesen kitűzött szintidőket” – nyilatkozta.

A férfi négypárral kapcsolatban közölte: ebben az összeállításban tesztelték csupán az egységet, és azt a következtetést vonták le, hogy az „időeredmény kiforratlan csapatot mutat”, amelyet a májusi, végső olimpiai kvalifikációs regattára meg kell és meg is lehet erősíteni. Az erősítést a tervek szerint a könnyűsúlyú egypárban Európa-bajnok Galambos Péter jelentheti majd.

A szegedi verseny az európai olimpiai kvalifikációs viadalra – egypárban és könnyűsúlyú kettesben lehet kvótát szerezni –, valamint az Európa-bajnokságra válogatott, amelyeket április 5–7., illetve 9–11. között egyformán az olaszországi Varesében rendeznek.

A válogatott egységek az év eleji öthetes törökországi edzőtáborban kivívott elsőségüket erősíthették meg a zárt kapus, kétnapos szegedi válogatóviadalon, az ottani vesztesek viszont az adott számban ezúttal már nem indulhattak. Kivétel a női egypár és kétpár, abban ugyanis Szeged előtt semmilyen döntés nem született.