Darts: Van Barneveld legyőzte Price-t, elődöntős a Grand Prix-n

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 23:13
null
Raymond van Barneveld fantasztikus formában (Fotó: PDC)
A Wolverhamptonban zajló Grand Slam of Darts negyeddöntős szakaszának első napján Raymond van Barneveld óriási játékkal 16–13-ra legyőzte az első helyen kiemelt Gerwyn Price-t, míg Michael Smith döntő legben múlta felül Joe Cullent.

 

Az első meccs a lehető legszorosabban alakult, hiszen döntő legben dőlt el. Michael Smith nyerte meg az egyik fél 16. nyert legjéig tartó párharcot.

Bár Smith kezdett jobban, Cullen meg tudta fordítani a csatát, 12–9-re és 13–10-re már ő vezetett. Azonban a kétszeres vb-döntős Smith jobban bírta a hajrát, és a mindent eldöntő 33. leget is hozta, kevéssel 100 fölötti körátlagot teljesítve.

 

Az este másik összecsapása is káprázatos meccset hozott. Ramyond van Barneveld már a csoportkörben is legyőzte az első helyen kiemelt Gerwyn Price-t, a negyeddöntőben újra véghez vitte ezt a bravúrt.

A holland és a walesi végig nagyon látványos és izgalmas csatát vívott egymással. Az egész tornán kiváló formában játszó Van Barneveld nagyot fordított, hiszen Price 8–3-ra is vezetett már. Az ötszörös világbajnok, 55 éves legenda azonban nem omlott összem sorozatban hét leget nyerve megfordította az állást, és már nem is adta át a vezetést. A vége 16–13 lett.

 

Az elődöntő egyik meccsén tehát Michael Smith és Raymond van Barneveld csap össze.

GRAND SLAM OF DARTS (WOLVERHAMPTON)
NEGYEDDÖNTŐ (ágrajz szerint)

Michael Smith (angol, 4., 100.11)–Joe Cullen (angol, 98.13) 16–15
Raymond van Barneveld (holland, 99.64)
–Gerwyn Price (walesi, 1., 101.78) 16–13

Szombaton
Nathan Aspinall (angol)–Alan Soutar (skót)
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Luke Humphries (angol, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik