Glen Durrant nagy verést kapott (Fotó: Getty Images, archív)

 

Michael van Gerwen egyre jobb formát mutat. A háromszoros világbajnok 107.58-as átlaggal múlta felül szintén vb-győztes kollégáját, Rob Crosst. Az angol már 1–1 után elbukta a kezdését, és csupán 3–4-ig tudta viszonylag szorosan tartani a meccset. A folytatásban a hollandok világklasszisa ellépett, és a 10. legben hat tökéletes nyilat dobva, komolyabb izgalom nélkül zárta le a meccset – ezzel Peter Wrighté után újabb világbajnoki skalpot gyűjtve a darts Premier League 2021-es idényében.


A címvédő Glen Durrant továbbra is csak szenved. Mit szenved?! Az est második meccsén a belga Dimitri Van den Bergh 93.94-es körátlaggal is feltörölte a padlót az angollal, az idei kiírás első 7–0-s söprését bemutatva.

Peter Wright kedden ugyan kikapott Van Gerwentől, szerdán már behúzta a világbajnokok csörtéjét. A skót házicsatában Gary Anderson pocsékul kezdett, csupán 3–0 után tudott először leget nyerni. Wright a hamar megszerzett előnyt tökéletesen osztotta be, sorra hozta saját kezdéseit, volt hogy 140-es kiszállót dobott meg, ezzel pedig esélyt sem hagyott honfitársának a felzárkózásra – a 11. játékban be is biztosította a győzelmét.

 

James Wade hiába próbálta szorossá tenni a hajrát, a világranglistán hat hellyel mögötte álló Aspinall 11 legben megszerezte a második győzelmét is az idényben. A 29 éves angol 1–1 után zsinórban négy leget nyert, ezzel jelentős előnyre szert téve. Wade 6–2 után hátsó pályáról tudott nyerni egyet, igaz, ehhez az is kellett, hogy Aspinall elhibázza az 52-es kiszállót. 6–4 után már-már felcsillant a remény az idősebb angol előtt, hogy legalább az egyik pontot valóban megmentse, ám Aspinall 76-ról – az első dupla nyolcasát elhibázva is – kiszállt. 

Az est utolsó mérkőzésén José de Sousa megdobta a forduló (és az idény eddigi) legmagasabb háromnyilas átlagát, de a gyenge kiszállózása mellett a 108.48 is kevés volt a győzelemhez. A szintén nagyszerű estét kifogó walesi Jonny Clayton 105.26-os átlaggal 2–1 után fordítva, 4–3-nál kilencnyilast dobva, majd még egyszer brékelve a portugált 7–3-ra nyert, és megszerezte a második sikerét az idényben.


Három kör után a tabella élén Van Gerwen és Van den Bergh áll és Clayton is szorosan ott van a nyomukban – már csak ők hárman veretlenek, hibátlan játékos pedig nincs is a mezőnyben. 

PREMIER LEAGUE (MILTON KEYNES)
3. FORDULÓ

Rob Cross (angol) (97.87)–Michael van Gerwen (holland) (107.58) 3–7
Glen Durrant (angol) (84.42)–Dimitri Van den Bergh (belga) (93.94) 0–7
Peter Wright (skót) (100.03)–Gary Anderson (skót) (98.85) 7–4
Nathan Aspinall (angol) (96.50)–James Wade (angol) (92.50) 7–4
José de Sousa (portugál) (108.48)–Jonny Clayton (walesi) (105.26) 3–7


A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
Van den Bergh–Wright
Clayton–Cross
De Sousa–Aspinall
Wade–Van Gerwen
Anderson–Durrant