Darts: legyőzte a világbajnokot, megnyerte a Premier League-et

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 23:55
A holland Raymond van Barneveld sikerét hozta a darts Premier League 2014-es küzdelemsorozata. A 47 esztendős játékos a Londonban rendezett elődöntőben a sportág élő legendáját, Phil Taylort, míg a fináléban a regnáló világbajnokot, Michael van Gerwent győzte le, így pályafutása során először nyerte meg a PL-t.

A februárban kezdődött viadalon az alapszakasz első periódusa után Wes Newton és a vb-elődöntős Simon Whitlock számára értek véget a küzdelmek, míg a második fázist követően Peter Wright, Adrian Lewis, Dave Chisnall és Robert Thornton búcsúzott.

A londoni „final four” elődöntőjében Van Gerwen nagy csatában megverte a skót Gary Andersont – a 15 legből 13-at nem az a játékos nyert meg, aki kezdte az adott játékot –, honfitársa pedig vert helyzetből fordított a 16-szoros vb-győztes Phil Taylor ellen.

A fináléban a világbajnoki címvédő 1–3 után még felállt, és 5–5-re alakította a meccs állását, de a végjátékot „Barney” uralta, aki sorozatban megnyert négy leget – majd a meccset.

Az ötszörös világbajnok Van Barneveld pályafutása során először hódította el a Premier League győztesének járó trófeát, míg Van Gerwennek a tavalyi diadala után ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

DARTS, PREMIER LEAGUE 2014
ELŐDÖNTŐ
Van Gerwen (holland)–Anderson (skót) 8–7
Van Barneveld (holland)–Taylor (angol) 8–5
DÖNTŐ
Van Barneveld–Van Gerwen 10–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik