Birkózó-vb: Sastin nem bírt a legendával, a vigaszágban bízhat

KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)
Vágólapra másolva!
2015.09.10. 23:35
A világbajnok Sastin Marianna a Las Vegas-i világbajnokság 58 kg-os negyeddöntőjében a háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres vb-aranyérmes, japán Icso Kaorival találkozott, akit úgy tűnik, lehetetlen megverni.

A japán legenda tizedik vb-címére hajt, s úgy látszik, neki teljesen mindegy, hogy 63 kilóban indul, vagy 58-ban (tavaly már ebben a kategóriában szerzett vb-aranyat), röhögve veri végig a világot – gyakorlatilag már most borítékolható, hogy ismét ő állhat fel a dobogó tetejére. Vagy ahogy Wöller Ákos női szakágvezető fogalmazott a vb előtt: ezt a japánt egyszerűen nem lehet legyőzni, legfeljebb ha megsérül…

A legjobb nyolc között Sastin Mariannát is elképesztően könnyedén verte meg, sajnos ki kell mondani, világbajnokunknak egy percig sem volt esélye ellene – Sastin a második menet elejéig bírta, akkorra gyűlt össze a japánnak a technikai tushoz szükséges 10 pont (a vége 10:0 lett).

Tragédia azonban nincs, hiszen – mint írtuk – Icso döntőbe jutása papírformának ígérkezik, így Sastin minden bizonnyal a vigaszágon folytatja szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik