Nagy siker Houstonban, Nátrán Roland az ITTF egyik alelnöke lesz (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Sportdiplomáciai szempontból izgalmas nap volt a szerdai Houstonban, ahol a világ legnagyobb szervezete, a 226 tagállamot tömörítő Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség tartotta tisztújító közgyűlését.

Az új elnök személye nem volt kérdéses, mivel erre a posztra csak a svéd Petra Sörling pályázott, így természetesen ő vette át a leköszönő német Thomas Weikert helyét. Amellett hogy a svéd sportvezető az ITTF történetének nyolcadik elnöke, ő az első nő, aki ezt a pozíciót betöltheti.

Magyar szempontból az elnökség tagjainak megválasztása volt igazán érdekes, ugyanis a magyar szövetség elnöke, Nátrán Roland is a jelöltek között volt. Mint azt előzetesen elmondta, az esélyeit növelte, hogy a pályázók közül ő az egyetlen, aki a pénzügyi szférából érkezett, márpedig az ITTF elnökségében szükség van az ehhez a területhez értő alelnökre. Nos, a választás eredménye igazolta Nátrán Roland reményeit, beválasztották az elnökségbe, s ugyan a feladatokat ezt követően a testület tagjai osztják szét maguk között, szinte biztosra vehető, hogy a magyar sportvezető az elkövetkezendő négy évben az ITTF pénzügyekért felelős alelnöke lesz.