Rangsor: a BHSE lett 2021 legeredményesebb sportegyesülete

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 11:55
null
Az olimpiai bajnok Csipes Tamara fontos pontokat szerzett a BHSE-nek (Fotó: Tumbász Hédi)
A Budapesti Honvéd Sportegyesület lett a legeredményesebb a hazai sportegyesületek rangsorában 2021-ben – adta hírül az MTI.

 

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) vasárnapi közleménye szerint a minden esztendőben elkészített, az adott évben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsorban a második helyezett a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a harmadik pedig az Újpesti Torna Egylet (UTE) lett.

A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett olimpián és paralimpián, illetve az Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon és világbajnokságokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpiai pontok alapján készíti el.

A piros-fehér klub a tokiói nyári ötkarikás és paralimpiai játékokon elért kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy 102.9 olimpiai ponttal az egyesületek versenyének győztese lett: Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címein és érmein túl Milák Kristóf és Lőrincz Tamás olimpián és Európa-bajnokságon szerzett aranyérmeinek, Kiss Péter Pál paralimpiai aranyának, Lőrincz Viktor és Siklósi Gergely ötkarikás ezüstérmeinek, Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmének, valamint Marosi Ádám világbajnoki címének is köszönhetően – idézte fel a SOSZ.

A Ferencvárosi Torna Club 81.2 olimpiai ponttal lett a második. A zöld-fehér klub eredményei közül Kozák Danuta olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a Liu testvérek világbajnoki arany- és ezüstérmei voltak a legkimagaslóbbak 2021-ben.

Az UTE 68.7 olimpiai ponttal végzett a harmadik helyen: Tótka Sándor olimpiai aranya mellett Lucz Anna világbajnoki ezüstérmének, illetve Kapás Boglárka, Lucz Dóra és Péni István Európa-bajnoki aranyérmeinek is köszönheti a rangsorban elért eredményét.

A rangsor további helyezettjei:
4. Vasas 42.5
5. BVSC-Zugló 34.9
6. MTK Budapest 32.2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik