Címlapsztorink vendége Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, akinek vezetésével a mieink benn maradtak az elitmezőnyben. Az olasz-kanadai szakember lapunknak elmondta: reményei szerint a dániai siker valami még jobbnak a kezdete. „Szeretnénk legalább ezen a szinten maradni, ez viszont nem lesz egyszerű feladat, ugyanis a női hokijátékosok száma jelenleg limitált Magyarországon, és néhány tapasztaltabb játékosunk jövője egyelőre kérdéses” – fejtegette Cortina, aki korábban a férfiválogatottat is az A-csoportba vezette. Beszélt arról is, hogy már tárgyalt a szövetséggel a folytatásról, és úgy tűnik, mindkét fél a közös folytatást támogatja, neki azonban vannak kötelességei a klubcsapata felé is.

Amer Gojak, a Ferencváros bosnyák válogatott középpályása a Montenegró és Románia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készül. A középpályáson kívül az FTC játékosai közül Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Muhamed Besic is meghívót kapott a bosnyák kapitánytól. Ami a Nemzetek Ligája-csoportjukat illeti: Gojak szerint saját kezükben van a sorsuk, s mindent megtesznek, hogy megőrizzék az első helyet a csoportban, igaz, Montenegró, Finnország és Románia sem könnyű ellenfél. A válogatott szünet után a Fradira a szerb Crvena zvezda elleni ütközetek várnak, előbb Belgrádban, majd Budapesten. Megkérdeztük a légióst, szerinte mire számíthatunk a két meccsen.

Áprilisban jelentette be a visszavonulását a vízilabdázó Szirányi Balázs, aki játékos-pályafutása utolsó négy idényét a Honvédnál töltötte. A 39 éves pólós nem szakadt el a sportágtól, utánpótlásedzőként a klub kötelékében maradt, a 2010-es korosztály csapatát irányítja, s persze a korábbi csapattársakkal is tartja a kapcsolatot. Lapunknak elismerte: azért furcsa érzés számára, hogy már nem a medencében, hanem a parton vannak feladatai, de a napi edzésekkel járó terhelés egyáltalán nem hiányzik neki, és bármilyen meglepő, egyelőre a meccsélmény sem.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra