WTCR: Tassi nyitott az élen Hollandiában, Michelisz a 14. lett

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 13:39
Szlovákia után Hollandiába vette az irányt a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye, amely már túl is van az első szabadedzésen. A leggyorsabbnak Tassi Attila bizonyult, míg mögötte Tom Coronel és Augusto Farfus következett. Michelisz Norbert eközben a 14. helyen zárt.

A WTCR mezőnye a szlovákiai versenyhétvége után azonnal Hollandiába utazott, ahol a múlt évhez hasonlóan idén is a Hyundait sújtották a legtöbb büntetősúllyal. Ám ugyanekkora terhelést kapnak a Lynk&Co autói is, igaz, Thed Björkék alacsonyabb hasmagassággal és több motorerővel mehetnek Zandvoortban. WTCR mezőnye a szlovákiai versenyhétvége után azonnal Hollandiába utazott, ahol a múlt évhez hasonlóan idén is a Hyundait sújtották a legtöbb büntetősúllyal. Ám ugyanekkora terhelést kapnak a Lynk&Co autói is, igaz, Thed Björkék alacsonyabb hasmagassággal és több motorerővel mehetnek Zandvoortban.

A 45 perces gyakorlás alatt sokáig Niels Langeveld állt az élen, ám az utolsó 10 percben többen is megelőzték az Audi holland versenyzőjét. A vezetést a cuprás Mikel Azcona 1:46.076-os idővel vette át, a spanyolt pedig csapattársa Daniel Haglöf követte a sorban. Mögöttük pedig Nestor Girolami, Björk és Esteban Guerrieri állt az első ötösben.

Nem sokkal a vége előtt aztán Augusto Farfus 1:46.050-nél állította meg a stoppert, amivel át is vette a vezetést, ám kicsit később Tom Coronel és Tassi Attila is jobb időt futott nála. A magyar pilóta 1:45.692-es kört jegyzett a Hondával, aminél már senki sem tudott jobbat menni, így Tassi zárta az élen az első tréninget Zandvoortban.

Mögötte Coronel, Farfus, Azcona, Haglöf végzett az első ötösben, míg Michelisz 1:46.673-as körével a 14. lett.

A második tréning 15.20 órakor veszi kezdetét.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HOLLANDIA, 1. SZABADEDZÉS

1. Tassi Attila (magyar, Honda) 1:45.692
2. Tom Coronel (holland, Cupra) +0.303
3. Augusto Farfus (brazil, Hyundai) +0.358
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.384
5. Daniel Haglöf (svéd, Cupra) +0.422
...
14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 1.46.673

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik