TCR World Tour: Michelisz szerezte meg a pole pozíciót az olaszországi idénynyitón

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 12:16
Michelisz volt a leggyorsabb az idény első időmérőjén (Fotó: AFP)
Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A Hyundai magyar versenyzőjét Yann Ehrlacher és Esteban Guerreri követte, míg az első ötöst Mikel Azcona és Thed Björk tette teljessé.

Néstor Girolami és Mikel Azcona elsőségét hozta a az első két szabadedzés az idénynyitó  versenyhétvégén Vallelungában. A BRC Hyundai N Squadra Corse argentin versenyzője az első gyakorláson, míg spanyol csapattársa a másodikon bizonyult a leggyorsabbnak, miközben a harmadik autóval Michelisz Norbert ötödik és hatodik hellyel hangolt a szombati időmérőre.

Az első húszperces szakaszban Esteban Guerrieri nevével kezdődött az időlista az első próbálkozásokat követően. Az argentint  Rob Huff követte, majd a csapattársa, Marco Butti, John Filippi és az előző évi bajnok, Michelisz zárta az első ötös sorát. A magyar versenyző két márkatársa, Girolami és Azcona a kilencedik, valamint a tizedik helyen érkezett.

Az utolsó öt percre kanyarodva továbbra is Guerrieri vezetett, mögé Butti zárkózott fel, a harmadik helyre Filippi, míg a negyedikre Michelisz lépett előre, miközben Azcona a hatodik, Girolami a kilencedik pozíciót foglalta el.

A hajrában Ehrlacher ugrott az élre, mögötte Guerrieri, Huff, Filippi, Michelisz, Azcona, Thed Björk, Santiago Urrutia, Ma Csing-hua, Szami Taufik, Girolami, valamint Jacopo Cimenes zárta a továbbjutók sorát – őket 1.2 másodperc választotta el egymástól. 

A második tízperces szakaszban Ehrlacher kezdett az élen, a francia mellett Azcona, Björk, Michelisz és Ma sorakozott a top 5-ben, miközben a rontó Girolami az utolsó pozícióban állt. 

Az utolsó gyors körök után Michelisz vette át a vezetést, így a magyar versenyző szerezte meg a pole pozíciót az idény első kvalifikációján. A Hyundai-pilóta mellől Ehrlacher várhatja a piros lámpák kialvását az első versenyen, majd Guerrieri, Azcona, Björk, Butti, Ma, Filippi, Urrutia, Girolami, Cimenes és Taufik zárta a sort. A második, részben fordított rajtrácsos futamon ennek értelmében a Volcano Motorsport marokkói pilótája vághat neki az élről. 

Folytatás 17 óra 15 perckor az első versennyel. 

TCR WORLD TOUR

Olaszország, 1. időmérő

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

2. Yann Ehrlacher (francia, Cian Racing)

3. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing)

4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)

5. Thed Björk (svéd, Cian Racing)
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik