Nem tartott sokáig Michelisz számára az első futam (Fotó: fiawtcr.com)

Thed Björk kezdhette az élről a 2018-as WTCR-szezon első versenyét. A második helyről Michelisz Norbert indulhatott volna, azonban az időmérőt követően erőforrást kellett cserélni a Hyundaiában, a magyar pilótát így a rajtrács végére sorolták vissza. Helyét csapattársa, Gabriele Tarquini örökölte meg.

A rajt viszont igazat adott azoknak, akik azt gondolták, hogy talán nem a legjobb ötlet 25 autós viadalt rendezni a szűk marrákesi pályán. A mezőny közepén ugyanis többen egymásnak ütköztek a startot követően – emiatt a biztonsági autót is pályára kellett küldeni. Ami az élmezőnyt illeti, Tarquini jobban kapta el a rajtot, mint Björk, és hamar az élre állt.

A versenyirányítók végül úgy vélték, nem elég a safety car jelenléte ahhoz, hogy megfelelően eltakarítsák a pályáról a törmeléket, ezért a mai napon nem először a piros zászló is előkerült. Az újraindítást Michelisz a 18. helyről várhatta, hiszen nem indult rosszul számára a futam, és a rajt utáni kavarodásban sikerült néhány pozíciót javítania.

A 7. körben azonban a technika ördöge ismét lecsapott a magyar versenyzőre. A Hyundairól ugyanis egyszer csak – bármilyen ütközés nélkül – levált a bal első kerék. Emiatt másodjára is pályára kellett küldeni a biztonsági autót, amely egészen a 11. körig ott is tartózkodott.

Tarquini a második újraindításkor ugyancsak meg tudta tartani az első helyet, és bár Björk igyekezett nem leszakadni tapasztalt versenytársáról, nem tudott elég jó támadási kísérletet indítani ellene, így meg kellett elégednie a második hellyel. Szorosan mögöttük Robert Huff ért célba harmadikként.

A Zengő Motorsport versenyzői kimaradtak az első körös tülekedésből és javítottak néhány pozíciót: Nagy Norbert a 16. helyen ért célba, míg Szabó Zsolt 17.-ként látta meg a kockás zászlót.

A marokkói hétvége programja vasárnap 11.30-kor folytatódik a második időmérő edzéssel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA, MARRÁKES
ELSŐ VERSENY

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i30 N)
2. Thed Björk (svéd, Hyundai i30 N)
3. Robert Huff (brit, Volkswagen Golf GTI)
4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi RS 3 LMS)
5. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen Golf GTI)
6. Gordon Shedden (brit, Audi, RS 3 LMS)
7. Esteban Guerrieri (argentin, Honda Civic Type R)
8. Yann Ehrlacher (francia, Honda Civic Type R)
9. Aurélien Comte (francia, Peugeot 308)
10. John Filippi (francia, SEAT León Cupra)
...
16. Nagy Norbert (magyar, SEAT León Cupra)
17. Szabó Zsolt (magyar, SEAT León Cupra)
...
Kiesett: Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30 N)

A bajnokság állása: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i30 N) 27 pont, 2. Thed Björk (svéd, Hyundai i30 N) 20, 3. Robert Huff (brit, Volkswagen Golf GTI) 17, 4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi RS 3 LMS) 14, 5. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen Golf GTI) 12, 6. Gordon Shedden (brit, Audi, RS 3 LMS) 10, 7. Esteban Guerrieri (argentin, Honda Civic Type R) 8, 8. Yann Ehrlacher (francia, Honda Civic Type R) 6, 9. Aurélien Comte (francia, Peugeot 308) 4, 10. John Filippi (francia, SEAT León Cupra) 2