WEC: volt F1-es versenyzőkkel tér vissza a Peugeot

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 16:43
Hét versenyzőt, köztük három korábbi Formula–1-es pilótát nevezett meg a Peugeot, amely 2022-ben tér vissza a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) mezőnyébe.

A következő évben csatlakozik újra a WEC mezőnyéhez a Peugeot, s máris felfedte a pilótacsapatot, amellyel rajthoz áll a versenyeken. Ami a királykategóriát korábban megjáró versenyzőket illeti, Kevin Magnussen, Paul di Resta és Jean-Éric Vergne kötelezte el magát a francia gyártóhoz.A következő évben csatlakozik újra a WEC mezőnyéhez a Peugeot, s máris felfedte a pilótacsapatot, amellyel rajthoz áll a versenyeken. Ami a királykategóriát korábban megjáró versenyzőket illeti, Kevin Magnussen, Paul di Resta és Jean-Éric Vergne kötelezte el magát a francia gyártóhoz.

Rajtuk kívül Loic Duval (Le Mans-i 24 órás győztes), Gustavo Menezes (WEC-futamgyőztes és LMP2-es bajnok), valamint Mikkel Jensen (ELMS LMP3-as bajnok) alkotja a Peugeot csapatát. A tartalék pilótai és szimulátoros feladatokat James Rossiter látja el, aki korábban a Honda, a Super Aguri és a Force India tesztversenyzője volt a Formula–1-ben.

A Peugeot két autót indít a hiperautós kategóriában, ám azt egyelőre nem fedte fel, hogy a megnevezett versenyzők hogyan osztoznak majd a gépeken, amelyeket a tervek szerint 2021 végén kezdenek el tesztelni.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik