Formula E: Cassidyé a pole a New York-i időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 19:37
Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a Formula E New York-i versenyhétvégéjének első időmérőjén. A második Jean-Éric Vergne lett, míg a harmadik rajtkockát Alex Lynn szerezte meg.

Három hét szünet után New York-i duplával folytatódott a Formula E idei kiírása. Az első szabadedzésen Robin Frijns bizonyult a leggyorsabbnak Oliver Tuvey és Maximilian Günther előtt, míg a másodikon Sébastien Buemi zárt az élen Günther és Pascal Wehrlein előtt, miközben az összetettet vezető Edoardo Mortara negyedik hellyel hangolt az időmérőre.Robin Frijns bizonyult a leggyorsabbnak Oliver Tuvey és Maximilian Günther előtt, míg a másodikon Sébastien Buemi zárt az élen Günther és Pascal Wehrlein előtt, miközben az összetettet vezető Edoardo Mortara negyedik hellyel hangolt az időmérőre.

A super pole-ért Buemi, Jean-Éric Vergne, Pascal Wehrlein, Nick Cassidy, Maximilian Günther és Alex Lynn szállhatott harcba. Elsőként utóbbi próbálkozott, a Mahindra britje 1:09.538-cal iratkozott fel az időlistára.

Másodikként Günther érkezett, a BMW Andretti németje nem tudott jobbat menni, 76 ezreddel maradt el Lynntől, nem úgy, mint a harmadikként próbálkozó Cassidy, aki 1:09.338-cal az élre tört. Mögé Vergne zárkózott fel, Wehrlein köre azonban már nem sikerült ilyen jól, ő 414 ezreddel maradt el a Virgin új-zélandi pilótájától. Utolsóként Buemi érkezett, a svájci végül csak pont a Porsche németjét tudta megelőzni, amivel az ötödik helyet foglalta el.

Az élről tehát Cassidy várhatja az első verseny rajtját, mellőle Vergne rugaszkodhat el, míg a második sorban Lynn és Günther foglalhat helyet.

A New York-i versenyhétvége programja 22 óra 30 perckor folytatódik a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik