Formula–E: a címvédő megállíthatatlan Szaúd-Arábiában

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.29. 15:07
null
Nyck de Vries vághat neki a pole-ból a szaúd-arábiai második versenynek (Fotó: DPPI)
Nyck de Vries bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–E Szaúd-arábiai idénynyitójának második időmérőjén. Az első futam győztese mellől Edoardo Mortara, a második rajtsorból Robin Frijns és Lucas di Grassi vághat neki a második futamnak.

 

A Formula–E 2022-es idénye is a Szaúd-arábiai Rijádban vette kezdetét, sa pénteki napon le is bonyolították az első fordulót. Az „újragondolt” időmérőn Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole pozíciót, de a győzelem végül a címvédő csapattársáé, Nyck de Vriesé lett.

Szombaton a harmadik szabadedzéssel folytatódott a program, a leggyorsabb kört Pascal Wehrlein autózta. A német pilóta mögött Jean-Éric Vergne és Oliver Rowland zárt az utolsó gyakorláson.

A második kvalifikáción aztán De Vries az élen jutott tovább az A-csoportból, a holland versenyző mellett Lucas di Grassi, Oliver Rowland és André Lotterer biztosította be a helyét a negyeddöntőben. A B-csoport első négy helyén Edoardo Mortara, Robin Frijns, António Félix da Costa és Jean-Éric Vergne végzett és tette teljessé a negyeddöntő mezőnyét.


Ebben a körben De Vries legyőzte Vergne-t, Da Costa és Di Grassi közül az utóbbi jutott tovább, Frijns felülmúlta Rowland idejét, Mortara pedig gyorsabb volt Lotterernél. Az elődöntőben De Vries Di Grassival, Frijns Mortarával csapott össze a döntőbe jutásért.

A pole pozícióért végül De Vries és Mortara szállhatott harcba, az utolsó körök végén a szombati verseny győztese szerezte meg a rajtelsőséget, így újabb Mercedes-pole született Szaúd-Arábiában. De Vries mellől Mortara, a második rajtsorból Frijns és Di Grassi vághat neki a második futamnak.


Folytatás 18 órakor a második versennyel!

FORMULA–E
SZAÚD-ARÁBIA, 2. IDŐMÉRŐ

1. Nyck de Vries (holland, Mercedes)
2. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
3. Robin Frijns (holland, Envision)
4. Lucas di Grassi (brazil, Venturi)
5. André Lotterer (német, Porsche)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik