Úgy tűnik, Kvjat végleg búcsút intett az F1-nek (Fotó: AFP)

Danyiil Kvjat a Formula–1 történelmének második orosz versenyzőjeként 2014 és 2020 között szerepelt a sorozatban – a 2018-as idényt a Ferrari harmadik számú versenyzőjeként töltötte, futamokon nem indult –, majd miután 2021-ben az Alpine tesztpilótájaként hagyta ki az idényt,úgy volt hogy a WEC-ben indul. Tavaly március elején aztán leendő csapata, az orosz G-Drive Racing visszalépett a sorozattól, miután nem vállalta a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) orosz csapatokra vonatkozó feltételek betartását, és Kvjat sem írta alá ezeket a feltételek.

Az orosz versenyző így tavaly a jegyzettebb sorozatokat nézve mindössze négy NASCAR versenyen szerepelt – nem sok sikerrel.

Ezek után szerdán délelőtt jelentette be hivatalos Twitter-csatornáján, hogy az idén visszatér a versenyzés világába mégpedig a WEC-ben szereplő patinás Prema Racing színeiben. Az már az istálló hivatalos honlapjáról derül ki, hogy Kvjat az LMP1-es géposztályában szereplő #63 számú autó pilótatriójában kap szerepet a francia „Vaslady”, Doriane Pim és az ifjú olasz Mirko Bortolotti társaságában.