Vívás: Kósa Miklós vezeti a férfi kardozókat

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 20:28
null
Kósa Miklós vezeti a férfi kardozókat (Fotó: hunfencing.hu)
Múlt héten a Magyar Vívószövetség elnöksége megerősítette pozíciójában Boczkó Gábor szövetségi kapitányt, kedden a fegyvernemi vezetőedzők személyéről döntött.

Kedden ülésezett a Magyar Vívószövetség elnöksége, és a szakmai testület javaslata alapján két plusz két esztendőre kijelölte a válogatott edzőit kadét korosztálytól a felnőttekig.

Van, ahol semmi sem változott: a férfi párbajtőrcsapat Párizsban az aranyéremig menetelt, hogy mesterük, Dancsházy-Nagy Tamás érdemes a folytatásra, nem volt kérdés – mindezt mások is így gondolták, hiszen az edző egyedül pályázott a posztra. Női párbajtőrben nem volt borítékolható a váltás, de megtörtént: a jövőben Csobó Dominik irányítja az együttest.

Az viszont biztos volt, hogy a kardozóknál változás jön, hiszen Decsi András lemondott az olimpia előtt nem sokkal, míg Gárdos Gábor hetekkel ezelőtt jelezte, nem pályázik. Előbbit Kósa Miklós, a nemrég a világ legjobb kardbírójának választott szakember követi, utóbbit pedig – a többek között Pusztai Liza felkészülését is irányító – Ravasz Etele váltja.

A férfi tőrözőket továbbra is Szirmai Benedek vezeti, míg a hölgyekhez visszatért Marco Goncalves.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik