Európai Játékok: „Remélem, hogy az egyik olimpiai kvótát megcsíphetem”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 17:17
Pekler Zalán minden szavából árad a nyugalom és a magabiztosság – naná, hiszen eddig kiváló idénye van a 23 éves sportlövőnek. Miután a 10 méteres légpuska világranglista-vezetőjeként utazott el az Európai Játékokra, joggal bizakodik, hogy legalább az egyik olimpiai versenyszámban megszerzi a hőn áhított kvótát. 

Pekler Zalán a sportlövők első versenynapján a vegyes csapatversennyel melegíthet be a 10 méteres légpuska pénteki alapversenyére, és aznapi döntőjére. A szám világranglista-vezetője bizakodva várja az Európai Játékokat, amelyen a győzteseknek ötkarikás kvótát is osztanak.

„Világranglista-vezetőként nagy reményekkel állok a verseny elé, s remélem, hogy az egyik olimpiai kvótát megcsíphetem, hiszen a 10 méter mellett 50 méteren is ez jár a győztesnek. Nagyon jó formában érzem magam, az idény is remekül sikerült eddig, hiszen több világkupaversenyt is megnyertem. Ezért úgy gondolom, jó esélyekkel állhatok a lőállásba” – mondta az NSO Tv-nek az Európai Játékokon részt vevő küldöttségmúlt szerdai eskütételén.

Videónkban arról is beszél, mennyire érzi magában azt a nyugodtságot, ami a sportlövészethez szükséges, van-e rajta nyomás amiatt, hogy vezeti a világranglistát, valamint milyen hatással van rá a Péni Istvánnal való versengés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik