EJ, sportlövészet: aranyéremért lő a Pekler, Mészáros légpuskás páros

MTI/N-P. T.MTI/N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 11:41
null
Pekler Zalán Mészáros Eszterrel az aranycsatába jutott (Fotó: Földi Imre)
Pekler Zalán és Mészáros Eszter megnyerte az alapversenyt, így az aranyéremért lőhet a légpuska csütörtöki vegyescsapat számában az Európa Játékok Wroclawban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyén.

 

A lövészet első versenyében magyar részről a Pekler, Mészáros és a Péni István, Dénes Eszter kettős volt érdekelt. Az alapversenyt két csoportban bonyolították le, és a magyarok közül előbb Péniék léptek lőállásba. Az UTE párosának ezúttal nem jött ki a lépés, egyikük sem remekelt és az már a sorozat közben egyértelművé vált, hogy lemaradnak az éremmérkőzésekről. A 30-30 lövést összesen 626.8 körrel fejezték be, és végül a 13. helyen zártak a 32 csapatos mezőnyben.

A második "turnusban" következtek Peklerék, akik lényegesen jobban teljesítettek honfitársaiknál, különösen a tíz méteren világranglista-vezető Pekler Zalán remekelt, 317.4 kört ért el 30 lövéséből, ami Mészáros Eszter 314.2 körével együtt 631.6 kört és első helyet jelentett.

A vegyescsapat-versenyeken korábban a rangsoroló szakasz után egy 20-20 lövéses középdöntős szakasz következett, ám ezt a részt kivették a mostani programból, így az alapversenyes első hely azt jelenti, hogy Pekler és Mészáros a dél körül kezdődő aranymérkőzésbe jutott, melyben a Jesus Oviedo Berenguer, Paula Grande Martinez spanyol kettőssel csapnak majd össze.

A wroclawi versenyen minden egyéni olimpiai számban osztanak egy párizsi kvótát, az ötkarikás műsorban szereplő légpuska vegyescsapat számban viszont nem lehet olimpiai kvalifikációt szerezni.

Csütörtökön, a későbbi programban ugyanakkor a pisztolyosoknak már a kvóta lesz a tét. Férfi légpisztolyban Tátrai-Fejes Miklós, míg a nők hasonló számában Major Veronika szerepel

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik