Asztalitenisz-vb: Szőcs vegyes párosban, Oláh egyesben búcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 22:36
null
Az Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette vegyes páros számára véget ért a világbajnokság (Fotó: WTT)
A Dél-Afrikában zajló egyéni világbajnokságon a finn színekben versenyző Oláh Benedek szlovák, a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette Ovidiu Ionescu partnereként japán ellenféllel szemben maradt alul.

A durbani világbajnokság harmadik napjának végére a mieink közül már csak Póta Georgina, valamint az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros maradt versenyben, de érdemes volt még figyelni két, ugyancsak magyar kötődésű játékosra. A magyar szülőktől, de Finnországban születő Oláh Benedek még szombaton, a férfi egyes első fordulójában bravúros győzelmet aratott a svéd Anton Källberg ellen, a második kör azonban már neki sem sikerült, viszonylag simán kikapott az amúgy nála hátrébb rangsorolt szlovákLubomír Pistejtől.

A román színeket képviselő marosvásárhelyi Szőcs Bernadette vegyes párosban Ovidiu Ionescu oldalán állt asztalhoz, a nyolcaddöntőbe jutásért a japán Uda Jukija, Kihara Miju duót kellett volna legyőzni, ám az ázsiaiak – nem meglepő módon – jobbak voltak. Szőcs számára a vereséggel még nem ért véget a világbajnokság, egyesben és az osztrák Sofia Polcanovával női párosban ugyanis még versenyben van.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:

Pistej (szlovák,67. kiemelt)–Oláh Benedek (finn,54.) 4:1 (9, –9, 5, 5, 3)
Vegyes páros
. A 16 közé jutásért:
Uda, Kihara (japán,50.)–Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette (romániai,9.)3:1 (–6, 5, 9, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik