Csupasport: neves futók a 16. Ultrabalaton egyéni számában

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 20:24
null
Cseke Lilla és Drexler Gábor (Fotó: csupasport.hu)
Immáron 16. alkalommal rendezik meg hétvégén Közép-Európa leghosszabb és egyben legismertebb ultramaratonfutó-versenyét, az Ultrabalatont. A járványhelyzet enyhülése miatt újra szokásos időpontjában, tavasszal kerül sor a megméretésre, amelyen összesen 45 szakasz vár a résztvevőkre.

 

Ha már szakaszok és frissítőpontok: a szervezők újítása, hogy az eddigi Ultrabalaton-versenyeken kiemelkedő eredményt elért futókról nevezték el a különböző állomásokat.

A 39.6 kilométernél lévő váltópont például dr. Lubics Szilvia nevét viseli, de Gilles Pallaruelóról, Bogár Jánosról, Nagy Péterről, Maráz Zsuzsannáról, Tóth Attiláról, Dan Lawsonról, Rakonczay Gáborról, Simonyi Balázsról és a pályacsúcsot tartó Csécsei Zoltánról is neveztek el egy-egy frissítőpontot.

A már megszokott módon idén is egyéniben, két-, három- és négyfős váltóban, valamint 5-13 fős csapatokban állhatunk rajthoz. Betegsége miatt nem lehet ott a tavalyi férfi és abszolút verseny győztese, Csécsei Zoltán, rajhoz áll ugyanakkor többek között Bódis Tamás, Erős Tibor és Drexler Gábor is. Mint ismert, utóbbi futó tavaly harmadik lett a férfi és az abszolút kategóriában is.

„Remek alapozáson vagyok túl – mondta megkeresésünkre Drexler Gábor, aki egy ideje már Szabó Gáborral készül. – Hosszú, egyenletes tempókat futottam, márciustól pedig elkezdtem a résztávos edzéseket is. Tavasszal valamivel több mint kétezer kilométert tettem meg összesen. Az áprilisi száz kilométeres országos bajnoksággal – amelyen harmadik lettem – melegítettem az Ultrabalatonra.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik