Koronavírus: újabb halasztások a sportéletben – péntek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 22:39
Pénteken újabb halasztásokra került sor a magyar és a nemzetközi sportéletben a koronavírus-járvány miatt. Íme, az MTI pénteki összegzése!

Törölték a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságát, amelyre április 21. és 26. között került volna sor. A kontinensviadal lett volna az utolsó pontszerző verseny a kvótaszerzési időszakban. Csorba József, a magyar szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Krausz Gergely, illetve a Rio de Janeiróban már szerepelt Sárosi Laura egyformán a 37. helyen áll a rangsorban, ezzel pillanatnyilag tokiói indulási jogot érő pozícióban vannak.a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságát, amelyre április 21. és 26. között került volna sor. A kontinensviadal lett volna az utolsó pontszerző verseny a kvótaszerzési időszakban. Csorba József, a magyar szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Krausz Gergely, illetve a Rio de Janeiróban már szerepelt Sárosi Laura egyformán a 37. helyen áll a rangsorban, ezzel pillanatnyilag tokiói indulási jogot érő pozícióban vannak.

A vitorlázó olimpikon Érdi Mária hazatért Spanyolországból, ahol legközelebb versenyzett volna, és jelenleg Tihanyban tartózkodik, 14 napos karanténban. A Laser Radial hajóosztályban tokiói kvótás sportoló edzője, Sara Winther jelenleg Új-Zélandon van, de tartják a kapcsolatot.

A Magyar Röplabda-szövetség bejelentette, hogy csökkenti a strandröplabda országos bajnokság fordulóinak számát, és a versenyek július végénél előbb nem kezdődhetnek. A nyári szezonban az elnökség döntése értelmében semmilyen felnőtt és utánpótlás nemzetközi torna nem rendezhető meg.

A sznúker-világbajnokságra legkorábban júliusban vagy augusztusban kerülhet sor Sheffieldben, az eredeti időpont április 18-május 4. volt.

Egy német orvos szerint a mostani idényben nem szabad folytatni az országban a labdarúgó-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt. Jonas Schmidt-Chanasit virológus, a hamburgi Bernhard Nocht Intézet trópusi betegségekkel foglalkozó orvosa szerint a nézők nélküli meccsek azért lennének veszélyesek, mert a szurkolók máshol, a stadionokon kívül akkor is összegyűlnének, hogy megnézzék a mérkőzéseket, az pedig a járványügyi helyzet újbóli romlását eredményezné.

A német bajnokságok egyelőre április 2-ig szünetelnek, de a legtöbben arra számítanak, hogy a legkorábban májusban rendezhetnek ismét mérkőzéseket, zárt kapuk mögött.

Az olasz labdarúgók szervezetének (AIC) elnöke szerint értelmetlen és veszélyes lenne, ha a csapatok a jövő héten folytatnák a közös edzéseket. Az élvonali Cagliari szerdán közölte, hogy hétfőtől a játékosai kis csoportokban ismét edzésbe állnak, és sajtóhírek szerint a Laziónál és a Napolinál ugyanezt tervezik. Olaszországban a járvány már több mint négyezer halálos áldozatot követelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik