Vívó Eb: Szász-Kovács Emese elődöntős, ezzel biztosan érmes

Vágólapra másolva!
2017.06.15. 15:49
Szász-Kovács Emese bejutott az elődöntőbe, így már biztosan éremmel fejezi be szereplését a női párbajtőrözők egyéni versenyében, a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

Szász-Kovács két könnyű győzelem után a nyolcaddöntőben közel állt a búcsúhoz, mivel sokáig nem talált fogást Giulia Rizzin. Az olasz 5:2-re, 9:5-re, majd 11:7-re is vezetett ellene.

A végéhez közeledve azonban a magyar olimpiai bajnok ráérzett a tempóra, pontosan fejezte be akcióit, így fokozatosan felzárkózott, és 12:12-nél egyenlített. A vívóidő lejárta előtt még egyszer megszúrta Rizzit, de nem adták meg a találatot, mondván: ütközött ellenfelével. Némi vita után folytatódott az asszó, majd a ráadásban a magyar párbajtőröző bevitte a győzelmet érő tust. A párharc internetes közvetítése azzal zárult, hogy az olasz vívó a földhöz vágta a sisakját.

A tavaly Eb-bronzérmes Szász-Kovács a negyeddöntőben is megküzdött a sikerért, többször két-három tusos hátrányból kellett visszakapaszkodnia Olena Krivickával szemben. A párharc vége felé többnyire egyenlő volt az állás, majd 12:12 után, amikor már csak öt másodperc volt hátra, az ukrán lerohanta őt – vesztére. Aztán ezt a maradék rövid időben még kétszer megcsinálta, de a magyar párbajtőröző mindkétszer eredményesen állította meg.

Az elődöntőben az orosz Violetta Kolobova lesz az ellenfele.

A két fordulón túljutott másik magyar induló, Kun Anna a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését.

VÍVÓ EB, NŐI PÁRBAJTŐR
A 64 KÖZÖTT

Szász-Kovács Emese–Ana Szel (szerb) 15:9
Kun Anna–Pauline Brunner (svájci) 15:11
Budai Dorina-Monika Sozanska (német) 8:6
Kristina Kuusk (észt)–Mihály Kata 15:11

A 32 KÖZÖTT
Szász-Kovács–Magdalena Piekarska (lengyel) 15:8
Kun–Niki-Katerina Szidiropulu-Krisztodulu (görög) 15:9
Ewa Nelip (lengyel)–Budai Dorina 14:13

A 16 KÖZÖTT
Szász-Kovács–Giulia Rizzi (olasz) 13:12
Nelip–Kun 15:13

NEGYEDDÖNTŐ
Szász-Kovács–Olena Krivicka (ukrán) 15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik