Universiade: döntetlennel is csoportelső a női vízilabda-válogatott

Vágólapra másolva!
2013.07.10. 16:35
A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok és Ausztrália legyőzése után a franciákkal döntetlenre végzett, de ez is elegendő volt a csoport megnyeréséhez a kazanyi universiadén. Ugyancsak szerda délután szállt medencébe a magyar férficsapat, amely magabiztosan verte meg Kanadát.

Az esemény honlapja szerint az egyetemista és főiskolás sportolók oroszországi világjátékán a női együttes igen gyengén kezdett a franciák ellen, akik 4–1-re elhúztak, s később is rendre tartani tudták az egy-két gólos különbséget. Hat-hatnál ugyan egyenlő lett az állás, a rivális azonban 8–6-os előnyre tett szert a negyedik negyed hajrájában. Szűk másfél perccel a vége előtt a triplázó Somhegyi Noémi szépített, majd 14 másodperc volt vissza, amikor Csabai Dóra egyenlíteni tudott. A magyar válogatott így első lett a négyesében, s a másik kvartett negyedikjével játszik majd pénteken az elődöntőbe jutásért.

A férfiaknál Magyarország könnyed játékkal, nyolc góllal bizonyult jobbnak a kanadaiaknál. A csapat legeredményesebbje Halek Márton volt, aki négy gólig jutott.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat hattagú csoportjában legközelebb csütörtökön mérkőzik: budapesti idő szerint 16.30 órától Japán lesz az ellenfél.

EREDMÉNY, NŐI VÍZILABDA, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Franciaország 8–8 (1–4, 2–1, 2–1, 3–2)

EREDMÉNY, FÉRFI VÍZILABDA, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Kanada 14–3 (2–0, 4–1, 3–1, 5–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik