Díjazás: Risztov Éva lett az Év női sportolója

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 19:37
A londoni olimpián a 10 km-es hosszútávúszó számban nyerő Risztov Éva lett az Év női sportolója – derült ki a Sportcsillagok Gálaestjén. Risztov a Londonban két aranyérmet nyerő kajakos Kozák Danutát és az olimpián bronzérmet szerző cselgáncsozót, Csernoviczki Évát előzte meg a választáson.

A fogyatékkal élő sportolók között a vívó Krajnyák Zsuzsanna lett a legjobb. A díjat az MSÚSZ részéről Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója adta át.

„Szeretném megköszönni,hogy itt lehetek, és köszönöm azt a sok szavazatot is, amit kaptam. Négy évvel ezelőtt nem is gondoltam arra, hogy valaha én még itt lehetek. A visszatérésemmel és az olimpiai győzelmemmel üzenek azoknak a sportolóknak, akik picit elfáradtak, hogy merjenek pihenni, mert így sokkal több erővel tudnak majd visszatérni. Engem a környezetváltozás segített ehhez, és tavaly volt az első olyan évem, amikor már hittem és tudtam, hogy képes vagyok véghezvinni. És innen üzenem a tavalyi vb-n engem kizáró versenybírónak, hogy köszönöm, mert arra is szükség volt az olimpiai aranyérmemhez” – nyilatkozta a díjátadón Risztov Éva.

Risztov Éva olimpiai aranyérmes úszása.

SPORTCSILLAGOK GÁLAESTJE
AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA, 2012
1. Risztov Éva 1335 pont
2. Kozák Danuta 1041
3. Csernoviczki Éva 465
4. Joó Abigél 263
5. Hosszú Katinka 155
6. Kovács Katalin 50
Szavazatot kapott még: Douchev-Janics Natasa 25, Jakabos Zsuzsanna 24, Tóth Krisztina 8, Gyarmati Anna 7, Karakas Hedvig 5, Csaj Renáta 4, Fazekas Krisztina 4, Gasparics Fanni 4, Görbicz Anita 4, Heidum Bernadett 4, Kapás Boglárka 4, Keszler Anna 4, Kotsis Edina 4, Polgár Judit 4, Szász Kitti 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik