Cselgáncs: Joó Abigél sporttörténelmi visszatérése

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 16:26
Alig három hónappal a londoni olimpián elszenvedett súlyos sérülés – és az ezzel együtt megszerzett olimpiai ötödik helyezés után – Joó Abigél újra versenyen szerepelt, méghozzá nem is akárhogy! A prágai U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon megvédte címét, ezzel sporttörténelmet írt: sorozatban negyedszer lett a kontinens legjobbja a fiatalabbak között, ez a bravúr korábban senkinek sem sikerült – számolt be róla a judoinfo.hu.

A KSI SE kétszeres felnőtt Európa-bajnoka lehengerlően szerepelt Prágában, minden mérkőzését ipponnal nyerte meg. Egy percen belül diadalmaskodott a brit Powell ellen, az ukrán Turcsin két percig állta a magyar rohamokat. Az elődöntőben a lengyel Furmanek csak alig több mint fél percig tudott ellenállni, míg a finálé csupán másfél percig tartott – az ukrán Makuka ugyan felkészült Joó Abigél dobásaira, de a magyar judós „feltalálta magát", fojtással késztette feladásra.

A remek teljesítmény jutalma a negyedik U23-as Európa-bajnoki cím, a két junior és két felnőtt címmel együtt Joó Abigél immár nyolcszoros Európa-bajnok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik