Major József jó idénykezdésben reménykedik a kínai verseny előtt

K. L.K. L.
Vágólapra másolva!
2009.04.17. 19:48
Major József négyszeres ironman magyar bajnok nem csak az embert próbáló távokkal küzd meg a hétvégén, hanem a meleg és a pára is megnehezíti majd a dolgát. Ezúttal a Kínához tartozó Hajnan szigetén áll rajthoz a győri sportoló, hogy teljesítse a triatlon klasszikus távját, a 3.8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42.2 km futásból álló ironman-t.
Major József reméli, Kínában is lesz oka az ünneplésre
Fotó: triatlon.hu
Major József reméli, Kínában is lesz oka az ünneplésre
Major József reméli, Kínában is lesz oka az ünneplésre
Fotó: triatlon.hu
Major József reméli, Kínában is lesz oka az ünneplésre

Hajnan szigetét sokan csak a kínai Hawaii-ként emlegetik, annyira elragadó a táj szépsége, homokos óceánpartja – emellett a két sziget klímája is nagyon hasonló. A versenyzők közül többen azért választják fő versenyüknek a kínai ironman-viadalt, hogy kipróbálják szervezetüket ebben a meleg, párás időben, mielőtt rajthoz állnának Hawaii-on is. (Ugyanis minden évben Hawaii szigetén rendezik meg az ironman-világbajnokságot.)

Az időjáráson kívül az ellenfelek is megnehezítik majd Major József dolgát Kínában – de az Ironman Arizona győztese magabiztosan várja a verseny rajtját.

„A tavalyi évet győzelemmel kezdtem az Egyesült Államokban, szeretném, ha az idénykezdés ezúttal is hasonlóan jól sikerülne” – nyilatkozta a győri SZESE triatlonistája.

Major hat nappal ezelőtt érkezett meg a szigetre, Hajkou városába, hogy megfelelően akklimatizálódjon a körülményekhez.

A versenyrendezők különleges pályát jelöltek ki a „vasemberek” számára: az úszás a várost keresztülszelő Nandu folyóban lesz, a kerékpár útvonala két kis falun is áthalad majd, a futás részben a folyóparton, részben a városi parkban kerül megrendezésre. Az indulóknak bőven lesz lehetőségük megcsodálni mind Kína kevésbé civilizált, hagyományos vidéki tájait, mind a rohamosan fejlődő városi részeket.

A több száz résztvevő 39 országból érkezett a távol-keleti országba, a helyi idő szerint vasárnap reggel hétkor kezdődő versenyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik