O’Sullivan: „Egy, esetleg két játékos képes arra, hogy legyőzzön”

Vágólapra másolva!
2008.08.30. 15:25
Kialakult az elődöntők párosítása az idei snookerszezon első versenyén: John Higgins, Dave Harold, Allister Carter és Ronnie O’Sullivan maradt versenyben az Északír Kupa küzdelmeiben. A világbajnoki címvédő O’Sullivan úgy véli, nem sok játékosnak van esélye ellene, ha elkapja a fonalat.
Ronnie O'Sullivan a döntőben kerülhet össze John Higginssel
Fotó: Action Images (archív)
Ronnie O'Sullivan a döntőben kerülhet össze John Higginssel
Ronnie O'Sullivan a döntőben kerülhet össze John Higginssel
Fotó: Action Images (archív)
Ronnie O'Sullivan a döntőben kerülhet össze John Higginssel

A háromszoros világbajnok Ronnie O’Sullivan (aki szenzációs játéka mellett gyakran extravagáns viselkedésével is felhívja magára a figyelmet) az új szezonban sem szenved önbizalomhiányban. A „Rakéta” becenévre hallgató játékos még a negyeddöntők után jelentette ki, hogy szerinte más kategóriát képvisel, mint a többiek.

AZ ELŐDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA

Dave Harold–John Higgins
Allister Carter–Ronnie O'Sullivan
„Egy, esetleg két játékos képes arra, hogy legyőzzön, ha jó napot fogok ki. John Higgins az egyik, jól kell játszanom, ha meg akarom verni őt” – nyilatkozta a világranglista első helyén álló angol.

Nem sokon múlt, hogy O’Sullivan elveszítse az esélyt arra, hogy a fináléban szembekerülhessen a kétszeres világbajnok John Higginssel. A negyeddöntőben ugyanis a világranglistán 27. helyen rangsorolt Barry Hawkins alaposan megszorongatta a „Rakétát”.

Pedig nem indult jól Hawkins szempontjából a találkozó: O’Sullivan két százas breaket lökve, 4–1-re elhúzott az öt nyert frame-ig tartó párharcban. Ekkor azonban ellenfele percei következtek, és Hawkins többek között egy 126-os breakkel kiegyenlített, így következhetett a döntő frame. Hawkins itt is jobban kezdett, de a regnáló világbajnok megfordította az állást, így készülhet Ali Carter elleni elődöntőjére.

Carter Mark Allent verte a negyeddöntőben, így megkapta az esélyt arra, hogy visszavágjon O”Sullivannek a tavalyi világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért.

John Higgins is tovább folytatta belfasti menetelését, és Ian McCulloch 5–3-as legyőzésével biztosította helyét az elődöntőben, ahol Dave Harold lesz az ellenfele. Ha érvényesül a papírforma, és mindkét esélyes sikerrel veszi az akadályt, akkor a „wishow-i varázsló” és a „Rakéta” döntője igazi csemege lesz a snooker szerelmesei számára.

ÉSZAKÍR KUPA

NEGYEDDÖNTŐK
Dave Harold–Stephen Maguire 5–2
John Higgins–Ian McCulloch 5–3
Allister Carter–Mark Allen 5–2
Ronnie O'Sullivan–Barry Hawkins 5–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik