A „Rocket” a döntőbe lőtte magát, ahol Mark Selby vár rá

Vágólapra másolva!
2008.02.17. 12:32
Címkék
Két játékos maradt versenyben a tegnap lezajlott elődöntők után a Walesi Bajnokságon Newportban. A délutáni meccsen Mark Selby bizonyította tehetségét és hideg vérét Stephen Hendry ellen és élete harmadik jelentős tornadöntőjébe jutott. Az esti mérkőzés egy igazi klasszikus meccsnek ígérkezett. Azonban az elmúlt két hétben bombaformában játszó Shaun Murphy csak hat játék erejéig volt ellenfele a csodálatosan játszó Ronnie O’Sullivannek. Ezek után ma az év egyik legnagyobb rangadója elé tekinthetünk.

A nap első mérkőzésén az régi arcát mutató hétszeres világbajnok Stephen Hendry és az élete formájában játszó Mark Selby csapott össze.

A mérkőzés egy borzasztóan hosszú, 46 perces játékkal indult, amelyet végül az ifjú sztár nyert meg. Jól kezdett Selby a másodikban is, ám 56 pontos előnynél biztonsági lökésre kényszerült. Végül Hendry fordított és egyenlített.

A szünet után mindkét játékos nagyságrendekkel jobban játszott és sorra lökték a jobbnál jobb brékeket. Először a tavalyi Vb döntőse lökött egy 71-et, amire azonban gyorsan jött a válasz a 39 éves skóttól egy remek 130-as „roham”, majd a nyolcadik frame-ben egy 124-s brék formájában. Utóbbi volt egyébként Stephen Hendry karrierjének 713. century (100-nál nagyobb) brékje, amivel természetesen csúcstartó.

Ezt követően szorosan alakult a mérkőzés. 5-4-es vezetésnél Selby újra bizonyította, hogy nem ijed meg a nagy lehetőségek kapujában. A tizedik frame-ben egy 70-es brékkel biztosította be 6-4-es győzelmét.

Az esti összecsapást is végig magas színvonalú játék jellemezte. A mérkőzés előtt sokan féltették Ronnie O’Sullivant a sorozatban kilenc meccs óta veretlen Shaun Murphy-től, mint utólag kiderült feleslegesen.

Újra érvényesült az a megállapítás, miszerint ha O’Sullivan a legjobbja közelében jár, akkor szinte verhetetlen. A meccs képe alapján Murphy azonban nem játszott rosszul, sőt kevesebb hibát vétett, mint ellenfele. Biztonsági játéka azonban hagyott némi kívánni valót maga után és ez végzetesnek bizonyult számára.

Az első hat frame-ben fej-fej mellett haladtak a játékosok. Kevés fordítási lehetőséget és remek brékeket láthatott a lelkes közönség. Murphy egy 76-ot és egy 70-et, míg Ronnie egy 76-ot, 113-at és egy 101-et lökött a játékok folyamán.

3-3 után a „Rocket” feszesebben kezdett játszani, Murphy számára alig hagyott lehetőséget. Amikor asztalhoz került, általában meg is nyerte az adott frame-et. Így egy 76-os, majd egy 62-es brék már a kiesés szélére sodorta Murphy-t, a fekete leves azonban még hátra volt.

Az utolsó frame-ben ugyanis O’Sullivan a torna eddigi legnagyobb brékjét lökte, egy 143-as formájában, amely egyben szezonbeli harmadik döntőjét is jelentette.

SNOOKER WALESI BAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐK (6 NYERT JÁTÉKIG)
Ronnie O'Sullivan (angol) - Shaun Murphy (angol) 6-3
Mark Selby (angol) - Stephen Hendry (skót) 6-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik