Létrejött az álomdöntő, O’Sullivan maximum breakkel finalista

Vágólapra másolva!
2007.12.16. 07:54
Száznegyvenhetes breakkel örvendeztette meg a közönséget a telfordi Egyesült Királyság Bajnokságának (UK Championship) elődöntőjében Ronnie O’Sullivan, aki a mindent eldöntő 17. frame-ben hajtotta végre a bravúrt Mark Selby ellen. A másik mérkőzésen, ahol Stephen Maguire és Shaun Murphy csapott össze, az eredmény sokkal simábban alakult, ennek ellenére remek játék és több 100+ break jellemezte a párharcot. Így kialakult az álomdöntő a nemrég Premier Ligát nyerő Ronnie O’Sullivan és az Észak-Ír Kupa győztese Stephen Maguire között.
Ronnie O'Sullivan (balra) nem bánna kesztyűs kézzel Stephen Maguire-ral (jobbra) a döntőben
View Images
Ronnie O'Sullivan (balra) nem bánna kesztyűs kézzel Stephen Maguire-ral (jobbra) a döntőben
Ronnie O'Sullivan (balra) nem bánna kesztyűs kézzel Stephen Maguire-ral (jobbra) a döntőben
View Images
Ronnie O'Sullivan (balra) nem bánna kesztyűs kézzel Stephen Maguire-ral (jobbra) a döntőben

Pénteken, az első mérkőzésen az Észak-Ír Kupa elődöntője ismétlődött meg, hiszen ismét Stephen Maguire és Shaun Murphy csapott össze. Az akkori szoros eredménnyel (6-5 Maguire javára) zárult rangadó ezúttal sokkal egyoldalúbbra sikerült.

Maguire az első nyolc frame folyamán ellentmondást nem tűrő játékot mutatott be és 1-1-es állást követően az összes frame-et megnyerve 7-1-re elhúzott. Köszönhetően többek között egy 106-os, 101-es, és egy 71-es breaknek.

Az esti felvonás ugyanakkor Murphy számára indult jobban, hiszen – mindent egy lapra feltéve - nyomban az első frame-ben egy fantasztikus 144-es break-et produkált (a verseny addigi legmagasabb break-jét, egészen O’Sullivan maximumáig), majd a következő négy partiból hármat megnyert. Így már 8-5-re módosult az állás. Ezt követően azonban Maguire egy 105-ös break-kel biztosította helyét a mai döntőben.

A másik elődöntő első felvonásában Mark Selby kezdett jobban és hamar elhúzott 3-0-ra, majd 4-1-re. Ezt követően Ronnie O’Sullivan néhány küzdelmes frame-et megnyerve felzárkózott, következhetett a nyolcadik parti. Itt Selby két frames előnyre tett szert kihasználva O’Sullivan peches, hibás lökését a pirosak szétbontásakor. A „Rocket” eleddig keveset mutatott az elmúlt meccsein látott formájából.

Az esti első partit is Selby nyerte, de O’Sullivan fel tudott zárkózni 6-5-re (75- és 76-os breakekkel). Fontos fordulópont volt a 13. frame, amikor Selby egy fekete golyónál elvesztette pozícióját és biztonsági lökésre kényszerült. A láthatóan ideges ifjú tehetség végül nem csak ezt, de a két következő frame-et is elbukta, a mérkőzésen először átvette a vezetést Ronnie O’Sullivan (8-7).

Selby ugyanakkor bizonyította, hogy nem véletlenül jutott a döntőbe a májusi VB-n. Kiegyenlített egy 60-as break-kel, így döntő frame-re került sor.

Amely örökre emlékezetes marad azok számára, akik látták. O’Sullivan a kiélezett helyzetről tudomást sem véve egy 147-es break-kel harcolta ki a döntőbe jutást. Ronnie élete nyolcadik maximum breakjét regisztrálta és beérte az örökrangsorban Stephen Hendryt.

„Örülök, hogy sikerült megörvendeztetni a közönséget a végén, ugyanis 16 frame-en keresztül gyengén játszottam.Az első igen nehéz fekete golyó után csak jöttek a feketék és 40-0-nál úgy döntöttem, megpróbálom a maximum breaket” – ecsetelte a boldog O’Sullivan.

SNOOKER, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG BAJNOKSÁGA (UK CHAMPIONSHIP)

Az elődöntők végeredményei:
Stephen Maguire – Shaun Murphy 9-5
Ronnie O’Sullivan – Mark Selby 9-8

RONNIE O'SULLIVAN MINDENT ELDÖNTŐ 147-ES BREAKJE MARK SELBY ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik