Atlétika-vb, Oszaka: M. Johnson szerint Powell rossz versenyző

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.27. 09:40
A férfi 200 és 400 méter amerikai világcsúcstartója, Michael Johnson szerint vasárnap, az oszakai atlétikai világbajnokságon kiderült, hogy Asafa Powell, a 100 méter rekordere rossz versenyző.
Reuters
Reuters

"Asafa kiemelkedő tehetség, de mindenki láthatta, hogy versenyzőnek gyenge - mondta Johnson a 100 méter fináléja után, amelyet az amerikai Tyson Gay nyert meg, s az első számú favorit Powellt még bahamai másodunokatestvére, Derrick Atkins is megelőzte. - Ezen lehet segíteni, de először Powellnek magába kell szállnia, és be kell vallja magának ezt."

A többszörös világ- és olimpiai bajnok amerikai szupersztár külön kitért arra, hogy a jamaicai vágtázó tulajdonképpen feladta a versenyt, miután Gay utolérte őt.

"Egy igazi versenyző soha nem adhatja fel! Akkor sem, ha úgy tűnik, már nem nyerhet. Még egyetlen világcsúcstartót sem láttam, aki egy világverseny döntőjében lehajtott fejjel, szinte kocogva ért volna célba. Asafa az ezüstérmet megszerezhette volna, de nem tette" - háborgott Johnson.

A világcsúcsot 9.77 mp-cel tartó Powell 2003-ban robbant be a nemzetközi élvonalba, ám igazán rangos világversenyen most először állhatott dobogóra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik