Vörös Zsuzsanna aranyérmes

Vágólapra másolva!
2006.07.15. 19:17
Címkék
Vörös Zsuzsanna aranyérmet szerzett a budakalászi öttusa Európa-bajnokság hagyományos női versenyében, miután a lövészetben megszerzett hetedik helye után fokozatosan javuló teljesítménnyel a zárószám előtt az élre állt és ezt az előnyét a futás alatt meg is tartotta.
A végén már "csak" be kellett futni
A végén már "csak" be kellett futni
A végén már "csak" be kellett futni
A végén már "csak" be kellett futni

Igen jól kezdtek a magyar lányok a budakalászi öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyében. Az első számban, a lövészetben Vörös Zsuzsanna 180, Füri Csilla 177, Máthé Vivien 173 kört ért el. Különösen Füri teljesítménye elképesztő, hisz a magyar lány köztudottan nem tartozik a jó lövők közé, ráadásul a selejtezőkben elért teljesítményéhez képest 25 kört javított. Ez az eredmény bíztató volt a verseny hátralévő szakasza előtt. A számot egyébként a lengyel Marta Dziadura nyerte 188 körös teljesítménnyel.

A lovaglásban a harmadik hely elég volt ahhoz, hogy az összetettben az élre ugorjon
A lovaglásban a harmadik hely elég volt ahhoz, hogy az összetettben az élre ugorjon
Sajnos Csilla a vívásban már nem teljesített jól és 31 csörtéjéből mindössze 13-at megnyerve hagyta el a pástot. Nem úgy, mint Vörös, aki szépen lassan megkezdte a fölzárkózást remek teljesítményével. Az olimpiai bajnok öttusázónk 20 győzelme mellett mindössze 11 asszót vesztett el, és ezzel összetettben feljött az ötödik helyre. Ebben a tusában egyébként az orosz Tatyjana Muratova jeleskedett, 15 győzelme mellé csak 8 vereséget szedett össze és ezzel megnyerte a számot.

A várakozásnak megfelelően az úszást követően minden versenyzőnk előrelépett a korábbi pozíciójához képest. A magyarok közül Füri teljesített a legjobban, 2:15.31 perc alatt teljesítve a 200 méteres távot. Tőle alig fél másodperccel maradt el Vörös, míg harmadik versenyzőnk Máthé Vivien 2:19.91-es idővel, a tizenhatodik legjobb eredménnyel csapott a célba.

Ez után a tusa után, amit egyébként a francia Caroline Trigel nyert Vörös Zsuza már a harmadik helyre jött fel.

A mindig kicsit lutri lovaglás után azonban már az élen állt olimpiai bajnoknőnk. A minimális területre épült, nehéz talajú lovaspálya sok versenyzőnek gondot okozott, de nem Vörösnek, aki egy akadályveréssel és némi időtúllépéssel hagyta maga mögött a pályát és szállt le az őt remekül szolgáló Henryról. Ilyen nevű lóban nem is csalódhat az ember. A szám előtt az összetettben előtte állók, Sylwia Czwojdzinska és az orosz Tatyjana Muratova, sokat hibázott, így a magyar versenyző az élre ugrott.

Így a zárószám, azaz a 3000 méteres futás előtt, Vörös Zsuzsanna kvalitásait ismerve már mindenki elkezdte hűteni a pezsgőket, amit nem sokkal később ki is bonthattak. A magyar versenyző ugyanis "magabiztos" futással aranyéremre váltotta addig megszerzett előnyét.

A második helyen, néhány centiméterrel lemaradva, a fehérorosz Anasztaszja Szamuszevics, a harmadikon pedig a brit Mhairi Spence végzett. ---- C ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik