Hallerék negyedik helye

Vágólapra másolva!
2006.06.18. 03:11
Címkék
A Haller Ákos, Pető Tibor kétpárevezős egység éremszerzési eséllyel szállt vízre a poznani Világkupa-verseny döntőjében. Még úgy is, hogy a szakemberek elmondása szerint a fiúk elsősorban a három hét múlva sorra kerülő luzerni Világkupa-versenyre és az augusztusi etoni világbajnokságra készülnek.
A mieink mellett a döntőbe került még a tavalyi világbajnok szlovén, a müncheni Világkupán aranyérmes német, valamint az ugyanott bronzérmes francia páros. Haller és Pető – akárcsak a pénteki középdöntőben – a futam elején még a mezőny végén evezett. Miközben az aranyéremért a francia és a szlovén egység harcolt, a magyar páros 1500 méter megtétele után a bronzéremért indított hatalmas hajrát. Fokozatosan közelítette meg a harmadik helyen haladó briteket, ám a célig nem sikerült eléjük kerülni...Bencsik Gábor és a Kónya Alíz, Verőci Lídia páros egyaránt a B-döntőben szerepelt, méghozzá nagyon jól. Mindkét egységünk második lett, így öszszesítésben a nyolcadik helyen végzett. „Csapatunk jól szerepelt, a női kétpárevezősök eredménye kifejezetten örömteli. Bencsik Gábor is előrelépett a müncheni Világkupa-viadalhoz képest, hiszen ott kilencedik lett. A Haller, Pető egység negyedik helye szintén jó eredmény, nagyon erős mezőnyben érte el úgy, hogy az első helyezett franciáktól mindössze másfél másodperccel maradt el” – értékelt Melis Zoltán szövetségi kapitány.Evezős Világkupa-verseny, Poznan
Férfiak. Kétpár: 1. Jean-Baptiste Macquet, Adrien Hardy (francia), 2. Spik, Cop (szlovén), 3. Wells, Rowbotham (brit), 4. Haller Ákos, Pető Tibor (magyar). Egypár: 1. Mahe Drysdale (új-zélandi), 2. Campbell (brit), 3. Hacker (német),... 8. Bencsik Gábor (magyar)
Nők. Kétpár: 1. George Evers-Swindell, Carol Evers-Swindell (új-zélandi), 2. Faletic, Kehoe (ausztrál), 3. Sens, Mills (ausztrál), ...8. Kónya Alíz, Verőci Lídia (magyar)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik