Justin Gatlin mégsem döntött világrekordot

Vágólapra másolva!
2006.05.17. 13:34
Címkék
Mégsem mondhatja magát a 100 méteres férfi síkfutás egyedüli világcsúcstartójának Justin Gatlin, miután a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) mérési hiba miatt megváltoztatta a katari Dohában rendezett grand prix-verseny végeredményét.
A világ- és olimpiai bajnok Gatlin sprintje után Katarban 9.76 másodpercet mutatott az időmérő, amivel – legalábbis akkor úgy tűnt – az amerikai futó egy századdal megjavította a jamaicai Asafa Powell tavaly június 14-i, Athénban futott csúcsát.

Az IAAF mai bejelentése szerint azonban Gatlin ideje egészen pontosan 9.766 másodperc volt, amit a szövetség és a matematika szabályai szerint 9.77-re, azaz pontosan Powell idejére kell kerekíteni, Katarban azonban 9.76-ot írtak a kijelzőre.

”Én vagyok a legjobb. Mondtam, hogy világcsúcsot fogok futni, és így is lett. Remek érzés a világ leggyorsabbjának lenni” – mondta még pénteken Gatlin, aki már csak "felesben" tulajdonosa a megtisztelő címnek.

Az események valószínűleg tovább élezik majd az (immár) két világcsúcstartó rivalizálását. A jamaicai nemrég már azt mondta, hogy nemcsak hogy képes visszaszerezni a rekordot, de akár egy 9.60 körüli időre is jónak érzi magát.

A két sztárnak nem sokat kell várnia a bizonyítási lehetőségre: az angliai Gateshead Grand Prix-n, június 11-én mindketten rajthoz állnak majd 100 méteren.

Utoljára tavaly júliusban, a londoni versenyen futottak együtt, akkor at amerikai simán nyert, miután Powell ágyéksérülése miatt csak sántikálni tudott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik