Nemzetközösségi Játékok: ketten doppingoltak, kilencen eltűntek

Vágólapra másolva!
2006.03.23. 15:12
Címkék
A Melbourne-ben zajló brit Nemzetközösségi Játékokon két sportolónak pozitív lett a doppingtesztje, míg kilenc versenyző nyomtalanul eltűnt.
A lebukott két súlyemelő indiai, így az ázsiai ország számára az ügy több mint kínos: két évvel ezelőtt ugyanis azért nem szerepelhettek a játékokon, mert egy éven belül három versenyzőjük is megbukott a doppingpróbán.

Ezúttal még a játékok előtt bukott le a női 75 kg-ban címvédő Shailaja Pujari, míg a helyszínen két férfiversenyző, az 56 kg-ban negyedik Edwin Raju, valamint a 85 kg-ban rajthoz állni készülő Tejinder Singh mintája hozott pozitív eredményt.

A B-próba elvégzéséig hivatalos fórumon még nem erősítették meg az információt, hiszen ebben az esetben minden valószínűség szerint azonnal életbe lépne az egész indiai súlyemelő-válogatottra vonatkozó, nemzetközi versenyekre szóló egyéves száműzetés.

A két indiait „megtalálták”, kilenc sportolót viszont nagy erőkkel keresnek a helyi hatóságok: eddig egy bangladesi, egy tanzániai és hét Sierra Leone-i versenyző tűnt el is nyomtalanul, akik minden bizonnyal engedély nélkül szeretnének letelepedni az országban.

Négy évvel ezelőtt Manchesterben rendezték a Nemzetközösségi Játékokat, akkor hasonló indíttatásból a Sierra Leone-i válogatott több mint kétharmada tűnt el rövidebb-hosszabb időre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik