Kajak-kenu: futballban is vertük a brazilokat

Vágólapra másolva!
2006.03.16. 14:09
Címkék
A magyar kajak-kenusok bebizonyították, hogy nemcsak a lapátforgatásban, de futballban is jobbak brazil vetélytársaiknál. Ugyanis a dél-amerikai országban edzőtáborozó magyar különítményből álló csapat 8-7-re verte a brazil kajak-kenus válogatott tagjait a szamba hazájában.
Edzés előtt ...
Edzés előtt ...
Edzés előtt ...
Edzés előtt ...

A terveknek megfelelően kezdte meg felkészülését az idei évadra, legfőképpen a szezon főeseményére, az augusztusi, szegedi világbajnokságra a Brazíliában állomásozó magyar kajak-kenu válogatott férfi tagjainak egy része.

Ideális feltételek között napi 30-35 km-t eveznek, természetesen a futó és erősítő programok mellett. Míg Kozmann György, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Csabai Edvin, Sáfrán Mihály, Végh Attila, Makai Tibor és Szabó Bonifác Szabó Attila és Boldizsár Gáspár vezetésével Sao Bernado de Campoban készül a brazil kajak-kenu válogatottal, addig Bozsik Attila, Kovács Gergely, Sarudi Pál és Balázs Péter Solymár László vezényletével Sao Vincentben edz a helyi klub versenyzőivel.

... futball után
... futball után

A két ország kenus versenyzőinek már volt lehetőségük összemérni erejüket 500 és 200 méteres távokban, ugyanis a magyar fiúk meghívást kaptak a Sao Paulo megyei regionális játékokra, ahol két számban is győzelmet arattak a hazaiak felett, míg egyben a harmadik helyezést sikerült elhozniuk.

Felnőtt 500 m-es számban Hüttner Csaba a harmadik, 200 m-en Bozsik Attila az első helyezést vívta ki magának. Az ifiknél Szabó Bonifác győzedelmeskedett a brazilokkal szemben.

A magyar csapat felkészítését végő szakemberek
A magyar csapat felkészítését végő szakemberek

A sikeres verseny után újabb erőpróba következett, de a győzelem itt sem maradt el. Versenyzőink bebizonyították, hogy nem csak vízen, de szárazföldön is verhetetlenek. A brazil válogatottal folytatott "maratoni" futballmérkőzés végeredménye 8-7 lett a magyarok javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik