Navracsics Tibor a ralikorossz-vb nyirádi futamának fővédnöke

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 12:57
null
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a fővédnöke a ralikrossz-világbajnokság magyarországi futamának, amelynek július 26. és 28. között a Nyirád Racing Center ad otthont – tudtuk meg a magyarországi verseny sajtóosztályától.

 

Navracsics Tibor (Fotó: MTI)

Elkötelezett híve vagyok annak, hogy bemutassuk Magyarország másik arcát is, ezért támogatom az ralikrossz-világbajnokság nyirádi fordulóját. Örömmel fogadtam el a szervezőbizottság felkérését, hiszen ez az esemény kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk országunk autósport iránti lelkesedését, és üdvözöljük a világ minden tájáról érkező versenyzőket, nézőket, akik személyesen is átélhetik a ralikrosszfutamok magával ragadó izgalmát” – mondta az eseményről Navracsics Tibor.

A ralikrossz ötvözi az aszfaltos pályaversenyek és az off-road versenyzést, a futamok a nézők által jól belátható arénaszerű körpályán zajlanak, amelynek majdnem háromnegyede aszfaltos, negyede pedig laza, murvás felületű. Nyirád megújult létesítményein közel 680 lóerős autókkal száguldanak, az idei világbajnokságon bemutatkoznak a fenntartható üzemanyaggal működő robbanómotoros autók is. A tisztán elektromos verseny két szezonját követően ez az esztendő tulajdonképpen a technológiák csatája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik