Rali: Vincze Ferenc nyert a Mecsekben és növelte előnyét

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 19:37
null
Vinczéék ellenállhatatlan tempóban száguldottak a baranyai utakon (Fotó: Danyik Bence)
A Vincze Ferenc, Percze Nándor kettős nyerte meg a Mecsek ralit, amelyen a versenyzők számára az jelentette az egyik legnagyobb kihívást, hogy alkalmazkodjanak a szeszélyes időjáráshoz.

Ez volt az első. No nem az első győzelem, hiszen Vincze Ferencnek magyar bajnoki címe is van, hanem az első győzelem Pécsen.

„A győzelmet nem lehet megszokni, mindig jól jön, főleg, hogy itt még sohasem nyertünk – mondta Vincze a célban. – Arra számítottunk, hogy Velenczei Ádámmal nagy csatát vívunk majd, mert gyorsan felvette a tempót az új autóval, de sajnos kiesett az első szakaszon. Korrektek voltak a navigátorával, rohantak az OK-táblával, hogy ne veszítsünk időt. Turán Frici a nyomunkban volt, úgyhogy nem lehetett kiengedni, de kockáztatni azért nem akartunk. Örülünk, hogy sikerült növelni az előnyünket a bajnokságban.”

Az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, a legtöbben slick-gumival mentek ki az első körre, úgyhogy amikor leszakadt az ég, mindenki jelentősen visszavett a tempóból – nem akartak az árokban kikötni, ami sokaknak így is sikerült. Turán Frigyes azonban nem tartozott közéjük: a második helyen vitte célba a Volkswagent.

„Nem vagyok spórolós, de azért nem akartam bedobni az árokba a kocsit – nyilatkozta Turán. – Nagyon jó, hibamentes versenyünk volt, ami második helyet eredményezett.”

A harmadik helyezett Klausz Kristóf annak örült, hogy végre volt egy technikai hibáktól mentes versenyük, és hogy minden gyorsasági szakaszon ott voltak a mezőny elejében. „Ez a verseny megmutatta, hogy mi akkor vagyunk a legjobbak, ha nem ideálisak a körülmények. Reméljük, most már a mi futamaink jönnek” – bizakodott Klausz.

56. MECSEK RALI, AZ OB 3. FUTAMA, PÉCS
Abszolút végeredmény
1. Vincze Ferenc, Percze Nándor (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 1:03:21.9
2. Turán, Farnadi (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 15.6 másodperc hátrány
3. Klausz, Papp (Klausz Motorsport, Skoda Fabia Rally2) 31.3 másodperc hátrány

Az ob állása (nem hivatalos)
1. Vincze, Percze (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 98 pont
2. Turán, Farnadi (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 70 pont
3. Ranga P., Czakó (Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Skoda Fabia R5) 52 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik