Autósport: Wéber rajthoz áll az újrainduló Seat-sorozatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 15:20
Egy év kihagyás után 2014-ben visszatér a versenypályákra Wéber Gábor, aki az újrainduló Seat León Európa-kupában indul.

A tavalyelőtt a túraautó-világbajnokságban versenyző Wébera Seat León Európa-kupa eddigi utolsó, 2010-es idényében bajnok lett, így nem meglepő, hogy a sokkal erősebb autókkal újrainduló szériában is helyet kap, méghozzá a magyar B3 Racing Team színeiben, amelynél Bús Edina lesz a csapattársa.

A korábbi, 220 lóerős autók helyett ettől az évtől 330 lóerős Cupracerekkel versenyeznek Wéberék, akik hat európai helyszínen, a Nürburgringen, Portimaóban, Silverstone-ban, Spa-Franchorshamps-ban, Monzában és Barcelonában állnak rajthoz.

„Örülök, hogy a SEAT León Európa-kupa újraindulásával ismét lehetőségem nyílik színvonalas és erős túraautó bajnokságban versenyezni, a WTCC-s költségvetésnél elérhetőbb árakon, de mégis gyári építésű autóval és technikai támogatással – mondta az F1-es kommentátorként is népszerű Wéber Gábor. – A tavalyi évet gyakorlatilag kihagytam, így már alig várom, hogy a pályára gördülhessek az új Leónnal, amiben B3 Racing professzionális háttere és eszközei is segítségemre lesznek, ráadásul újra együtt dolgozhatok korábbi WTCC-s versenymérnökömmel, Bári Dáviddal is. A sorozat utolsó bajnokaként nem is lehet más célom, mint győzelmekért és a bajnoki címért csatázni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik