Debrecenben rendezik a flat track motoros-világbajnokság döntő futamát

Vágólapra másolva!
2024.10.09. 16:11
A debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadion (Fotó: Facebook)
Látványos világbajnoki döntőre számítanak október 12-én a Perényi Pál Salakmotor Stadionban – jelentették be a közreműködők szerdai sajtótájékoztatójukon.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az első flat track vb-futamot 4 éve rendezték meg Debrecenben. Tavaly is egy sikeres versenyt bonyolítottak le, amely után a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) áldását adta az idei világbajnoki futam debreceni megrendezésére.

A főszervező hozzátette még, hogy a stadionban a kapunyitás október 12-én 11 órától lesz. A felnőttek 4000 forintos, míg a gyermekek ezer forintos jeggyel mehetnek be. A Debrecen kártyával rendelkezőknek 500 forint a belépő.

Kiderült még, hogy 14 nemzet 22 versenyzője áll rajthoz: amerikai, japán, olasz, spanyol, német, brit, cseh sztárok. Rajtuk kívül Ausztria, Finnország, Ukrajna és Argentína képviselői is megmutatják tudásukat.

A rendező jogán Magyarországot a legjobb hazai flat track motoros, Biel Richárd képviseli.

Adorján Zoltán, örökös magyar salakmotor bajnok arról biztosította a jelenlévőket, hogy látványos világbajnoki döntőre számíthatnak.

Szegedi Máté, a klub szaktanácsadója kifejtette, a flat track motorjai tulajdonképpen utcai motorok átalakított verziói. A legnagyobb gyártók – Suzuki, Yamaha, Harley Davidson – nagy teljesítményű versenymotorjai vesznek részt a vb-döntő futamán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik