Visszavonult a négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 13:48
A negyedik helyen végzett utolsó versenyén, a Newcastle-ben rendezett Great North Run elnevezésű félmaratoni viadalon a világ egyik legjobb és legsikeresebb futója.

A newcastle-i Great North Run viadalon korábban hatszoros győztes, szomáliai születésű klasszis vasárnap „Sir Mo” felirattal a mellkasán futott, és 1:03:28 óra alatt teljesítette a jó 21 kilométert. Áprilisban Londonban kilencedik lett az utolsó maratoniján, és akkor megerősítette, hogy a Great North Runon versenyez utoljára. A negyvenéves futó 2012-ben Londonban, majd 2016-ban Rio de Janeiróban is olimpiai aranyat nyert 5000, illetve 10 000 méteren, emellett hat világbajnoki címet is gyűjtött ezen a két távon.

A vasárnapi futása végén a célegyenesben több tucat szurkolóval pacsizott, majd a BBC-nek nyilatkozott.

„A mai napon sok minden átfutott a fejemen. Newcastle-ban akartam befejezni a pályafutásomat. Hatszor győztem itt, az olimpiák és a világbajnokságok után mindig ide tértem vissza. Nagyon sok az érzelem most bennem” – mondta, majd úgy folytatta, hogy ezután több időt tölthet feleségével és gyermekeivel.

„A futás az egyetlen, amihez értek. Ha nyersz, nem értékeled annyira, mint amikor veszítesz. Az elmúlt néhány évben már sérülésekkel küzdöttem.”

A félmaratoni versenyt az etióp Tamirat Tola nyerte meg 59:58 perces eredménnyel. Ez némi gyógyírt jelenthet neki, miután a budapesti világbajnokságon címvédőként nem tudta befejezni a maratonit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik