A világcsúcstartó Brown Viktória címvédésre készül a 48 órás ultrafutó-vb-n

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 09:36
Péntek reggel 10 órától vasárnap 10 óráig futnak majd azok az ultrafutók, akik részt vesznek az Egyesült Királyságban, Gloucesterben, a Blackbdridge atlétikai pályán rendezett GOMU 48 órás ultrafutó-világbajnokságon.

A Blackbridge atlétikai pálya a Nemzetközi Ultrafutó-szövetség (IAU) négy világrekordjának, valamint számos kiemelkedő teljesítménynek és korcsoportos rekordnak is helyszíne volt már. A legendás brit ultrafutó, Dave Dowdle 1983-ban három világrekordot döntött meg a Blackbridge-pályán, köztük a 48 órás rekordot 383 kilométerrel (238 mérföld).

A hétvégén a 48 órás futás negyven év után visszatér a Blackbridge Trackre a GOMU 48 órás világbajnoksággal. A gloucesteri versenyen 18 ország 63 kiváló sportolója vesz részt, a versenyzők között számos ország a legjobbjaival szerepel, akik az egyéni címért, valamint a nemzeti csapatversenyben fognak küzdeni.

A magyar versenyzők között van Hornyánszky Christiane, Drabik Krisztina, aki márciusban a hatnapos GOMU-világbajnokságon egyéniben bronzérmes volt, csapatban pedig Brown Viktóriával aranyérmes; Beda Szabolcs, aki tavaly megdöntötte a magyar országos csúcsot 410 kilométerrel; versenybe száll Ignácz Marietta, Fodor Szilárd és természetesen Brown Viktória is, aki a 2022-es GOMU 48 órás női világbajnoka, kanadai és magyar állampolgár, aki a hétvégén készül megvédeni az egyéni címét. Ő a 72 óra világcsúcstartója is 471.631 kilométerrel (293.057 mérfölddel).

Az amerikai Jeff Hagen is indul a 2. GOMU 48 órás világbajnokságon, hogy visszaszerezze a 75–79 éves korcsoport világrekordját, amelyet idén az amerikai Robert Becker döntött meg.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik