Új magyar női futócsúcs született a hatórás országos bajnokságon

Vágólapra másolva!
2023.03.05. 17:44
Garai Ágnes Szonja 400 méterrel többet futva 79.37 kilométerre javította a korábbi rekordot, a férfiaknál Beda Szabolcs győzött.

Tapolcán rendezték a hatórás magyar országos ultrafutó-bajnokságot. A női kategóriában új országos csúcs született, Garai Ágnes Szonja 400 méterrel megjavította a korábbi rekordot, így mostantól ő a csúcstartó. A férfiaknál Beda Szabolcs győzött.

„Hogy milyen volt az esemény, azt a versenyzők döntik el, és szerencsére csak pozitív visszajelzéseket kaptunk – mondta Földesi József főszervező – Mindenki maximálisan elégedett volt mindennel, az időjárás is kedvezően alakult. Száznyolcvan induló volt, hét különböző országból jöttek sportolók, és a külföldiek is meg voltak elégedve mindennel. A pálya gyors volt, éles fordítók nélkül, nem véletlen, hogy remek eredmények születtek mind a női, mind a férfikategóriában. Garai Ágnes Szonja elképesztően teljesített, megdöntötte a magyar női rekordot. Beda Szabolcs élvezte a versenyt, elmondása alapján ez volt az egyik legjobb futása.”

A hatórás magyar bajnoksággal párhuzamosan ugyancsak Tapolcán rendezték az 50 kilométeres Runion Ultrafutó Kupa második állomását.

6 órás magyar bajnokság, nők
1. Garai Ágnes Szonja
2. Tóth Tímea
3. Terenyi Edit

6 órás magyar bajnokság, férfiak
1. Beda Szabolcs
2. Szennyai Dorián
3. Poór Péter Runion

Ultrafutó Kupa, 50 kilométer, nők
1. Viczina Beáta
2. Szabó Szilvia
3. Fehér Anna

Ultrafutó Kupa, 50 kilométer, férfiak
1. Bóvári Gábor
2. Czunyi Károly
3. Bősze Boldizsár

(Nyitókép: Magyar Ultrafutó Liga)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik