Fedezzük fel az Adriát a tengeren kívül!

Nedjalkov BeaNedjalkov Bea
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 12:02
Horvátország az egyik legkedveltebb nyári úti cél, mert kristálytiszta tengervize, sziklás strandjai kellemes feltöltődést kínálnak, és ínycsiklandó gasztronómiai élményekben is részesülhetünk.

A közép-dalmáciai vidék az egyik legkedveltebb és leglátogatottabb területe Horvátországnak, számos magyar közkedvelt úti célja. A környék nemcsak strandokban bővelkedik, hanem természeti csodákban is. A Velebit-hegység kiváló célpont, ha túrázni, falat mászni tervezünk, vagy csak könnyedebb kirándulásokkal szeretnénk feldobni a nyaralást.

Mindenképp érdemes a Paklenica Nemzeti Parkot felkeresni Starigradban, Zadar városától mindössze negyven kilométerre. A ZadarBikeMagic alkamazás letöltésével igazán kalandos, többféle nehézségű, akár elektromos bringával is könnyedén teljesíthető kerékpáros túrák közül válogathatunk, mely útvonalak természetesen túrabakancsban végigjárhatók.

Horvátország felé vagy a hazavezető úton fél napot érdemes még eltölteni a Plitvicei-tavaknál, vagy ha épp délebbre vezet az utunk, a Krka Nemzeti Park szintén kötelező látnivaló.

Horvátországba a jelenlegi szabályozások értelmében 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 48 órán belüli antigénteszttel vagy a kétdózisú oltások esetében az első oltás felvételét követő 14. naptól lehet beutazni, de a folyamatosan változó rendelkezésekről a Horvát Idegenforgalmi Közösség oldalán naprakészek az információk.

A higiéniai szempontból biztonságos vendéglátóegységeket az idegenforgalmi szabályok alapján a „Safe stay in Croatia” nemzeti tanúsítvánnyal látták el a szezon kezdetén, így figyeljük ezeket az emblémákat az éttermekben, kávézókban, szállodákban vagy akár a magánszállásokon is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik